Egyéb

200 méter

Éppen a helyi sikolyt, a Messenger-t (hírnök, hírvivő) olvastam, amikor érdekes cikk keltette fel a figyelmemet, amely az Adelaide-i rendőrség mindennapjaival foglalkozott.

Volt benne szó krónikus munkaerőhiányról, az egyre nagyobb méreteket öltő drogfogyasztásról, betörésekről, lopásokról stb. S még valamiről, ami miatt újból „tollat” ragadtam: a trafipaxok használatáról.

Sok kereszteződésben vannak telepített és sokszor, sok helyen használnak mobil sebességmérő radarokat. Nincs is ezzel gond, mert aki gyorsan hajt és megszegi a szabályokat az viselje a következményeit is.

Csakhogy! A cikk szerint a rendőrség a jövőben is tartja magát ahhoz a hagyományhoz, bevált módszerhez, politikához, hogy a sebességet korlátozó tábla után 200 méteren belül továbbra sem fognak még radart használni, csak az után! Azt a kétszáz métert használja fel a sofőr arra, hogy lecsökkenti a jármű sebességét az előírtra.

Mi van? Úgy érzem felettébb érdekes módon értelmezik a közlekedést szabályozó rendeleteket. Ez lenne a bevált módszer? Vagy csak ennyire toleránsak velünk, közlekedőkkel kapcsolatban? Nem tudom, mindenesetre újabb furcsaság, ami ismét csak azt bizonyítja, hogy itt minden a feje tetején áll.

Otthon, ugye nem így van? 🙂

Papi

Ui.: Ma láttam egy kátyút a reptérnél. Ritka! Nagyon, nagyon ritka! 🙂

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük