Egyéb

A bevehetetlen sarokpont

Mivel a “legek” listáját már kipipáltuk, fejünkbe vettük, hogy felkeressük Dél-Ausztrália államhatár sarokpontjait. A mi államunk van Ausztrália közepén, ezért az összes szomszédos állam és terület, azaz összesen öt darab hozzánk csatlakozik. Ebből az ötből már háromnál tiszteletünket tettük. A nyugati sarokpont felkeresése kisebb szervezést, engedély beszerzést és hosszabb szabadságot követel meg, így azt hagyjuk utoljára. Bár ahogy az SA-VIC sarokpont felfedezése halad, még az is lehet, hogy az SA-WA beelőz.

Pedig a fiúk már hetekkel ezelőtt “felpróbáltak” egy kétszemélyes kajakot Dömére, melyet kedves barátainktól kértünk kölcsön. Első körben a Murray-folyóról szerettük volna felkeresni a helyet, melyre ez a kétszemélyes kajak a legjobb leosztás. Olyan, mint a tandem bicikli. Hátul kell ülni és akkor nem fáradunk el… :-)) Csak vicceltem.

Sajnos az időjárás nem kedvez az “expedíciónak”. Hihetetlen és nagyon szokatlan, de rengeteg eső esett/esik mostanában itt Dél-Ausztráliában-ban is. Áradás van mindenhol. Legutóbb a november 26-27-i hétvégét fejeltük volna meg plusz 3 nappal, de törölni kellett a szabit, mert most épp a Murray-folyó ár-területeit önti el a víz. Olyannyira, hogy karácsony környékére várják a tetőzést. Veszélyes lenne a megáradt folyón evezni úgy, hogy nem vagyunk rutinos kajakozók. Na, meg lehet, hogy a sarokkő is víz alatt van. Ráadásul (november) végén volt egy kisebb hasi műtétem is, amivel még nehézkesebb evezni. Nagyon úgy néz ki, hogy ez a sarok felfedező túra átcsúszik január-februárra. Pedig már nagyon viszket a lábunk alatt a talaj megint.

Oldalak: 1 2

Egy hozzászólás

  • Krisz

    De régen olvastalak már titeket Kata! Nekünk meg úgy alakul, hogy közel 22 év után ismét Adelaidebe látogatunk az ünnepek alatt. 🙂 Ha esetleg otthon lesztek és van kedvetek, akkor fussunk össze valahol.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.