Egyéb

Az ausztrál aprópénz

Csak érdekességképpen teszem fel az ausztrál aprópénzeket, hogy tudjátok mi az ami a zsebünket húzza. Bizony húzza, mert komoly méreteik vannak, főleg az 50 centesnek:

A 2 dolláros kb. akkora, mint a mi kettesünk, talán egy picivel nagyobb. Mivel a vastagsága meg kétszerese, ezért aztán a súlya sem elhanyagolható. Összességében nézve a dolgot nem tanácsos sok apróval sétafikálni az utcán, mert mintha egy féltégla lenne a zsebedben.

Az 5 centesen egy hangyász sünt láthattok, a tízesen egy lantfarkú madár van (amit én korábban egy pávának hittem, de nem az, kösz Krisz!), a huszason egy kacsacsőrű emlős úszik, az ötvenesen a kengurus-emus AU címer látható, az 1 dolláros egy falka kengurut hordoz, a 2 dolláros pedig egy őslakos portréját viseli.

Bent a cityben sok aprópénzt lehet látni a járdán az üzletek előtt, a többségük külföldi apró. Na nem csak úgy szétszórva, hanem betonba öntve. Gondolom az üzlet tulajdonosa gyűjtögette az oda betévedő idegenektől, majd amikor felújították a járdát, látványként belenyomkodta a friss betonba. Már találtam hazai 100 forintost is! 🙂

Nos, az apróságokról ennyit, remélem nem untattam vele senkit.

Üdv: Papi

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük