Egyéb

Boldog Karácsonyt!

Ez az első karácsonyunk ozziföldön. A halászlé már lecsúszott a torkunkon, az ajándékokat már kibontottuk, de megmondom őszintén, az otthoni, jól megszokott ünnepi hangulat azért hiányzik. Talán nem is lesz sosem olyan, mint otthon, ebben majdnem biztosak vagyunk. Hiányzik a hideg és a hó, eddig ezek a dolgok hozzátartoztak az ünnephez. Helyette van 30 fok és mezítlábas tapicskolás a tengerparton. Most ezeket a dolgokat kellene megszoknunk, ami nem lesz egyszerű.

De azért próbáltunk egy kis karácsonyt varázsolni ebbe a csepp lakásba, s ebben a nagyon hiányzó otthoni szeretteink is segítségünkre voltak. Ki ezt, ki azt küldött nekünk, így még szaloncukor is került a „fa” alá. 🙂 Köszönjük nekik ezúton is:

S most nézzük, hogyan is ünnepelnek idelent.

Van aki az autóját is feldíszíti, van aki felfújható „szörnyűségekkel” pakolja tele a verandája tetejét. Egyik sem túl esztétikus, legalábbis szerintünk:

Aztán vannak, akik túlzásokba esnek. Komoly versengések vannak egyes utcákban, kié a legfényesebben kivilágított porta, kihez érkezik a legtöbb bámészkodó, hogy szájtátva és vakukat villogtatva gyönyörködjenek. Van ahol az egész család beöltözik. Apuka persze télapónak, az apróságok meg manóknak. Aztán kiülnek a bejárat elé, és így üdvözlik az arrajárókat. Közben édességet, vagy frissen sült süteményt osztogatnak, mindezt persze sötétedés után, 10-11 óra felé. Érdeklődőben pedig nincs hiány, hiszen egész autókonvojok érkeznek a jobban sikerült házakhoz, kisebb közlekedési káoszt okozva a környéken.

Persze nem minden ház van ennyire kivilágítva. A többség nem, vagy csak egészen szolid mértékben aggatja körbe a ház utcafrontját. Viszont kisebb megszállottság kell egy ilyen produkcióhoz, s mondanom sem kell, hogy ezek a házak vonzzák a legtöbb látogatót:

Ezúton kívánunk mindenkinek Békés Karácsonyt és Boldog Új Esztendőt!

Papi és Kata

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük