Egyéb

Dömi

Sürget az idő, nemsokára elkészül Katám bejgyzése a Flinders Ranges-ről, amit vele, Dömivel teljesítettünk, s még csak be sem mutattuk az új családtagunkat. Na majd most.

Pár bejegyzéssel ezelőtt írtunk egy szerencsésen alakult „majdnem megvettük” autóvásárlásról. Előszőr nagyon sajnáltuk a meghiúsult vételt, de beláttuk, hogy az az autó rizikós lett volna, na meg a hitelt sem kaptuk meg. Amúgyis a „tengernyi hal van még az óceánban” elvet valljuk, nem kell elsietni semmit. Majd csak lesz valami más, ami horogra akad. Úgy is lett. 🙂

Egy héttel azután, hogy elbúcsúztunk Alexandertől és Nissan Patroljától esedékessé vált egy látogatás annál a Toyota kereskedésnél, ahol anno Puttonyt vettük. Semmi komoly, csak a 90 ezres szerviznek jött el az ideje. Beadtuk az autót, kicsit elmentünk körülnézni a közeli bevásárlóközpontba, majd visszatérve megnéztük a használtautó kínálatukat is, de semmi nekünk valót nem találtunk. Katám meg is kérdezte, hogy: ” van arra esély, hogy egy Toyota kereskedésben találunk Nissan Patrolt?” Mondom, persze hogy van, hiszen ha valaki venni akar egy Toyotát és behozza a megunt járgányt beszámításra (trade in), akkor elvileg lehetséges. Aznap viszont nem volt ilyen szerencsénk.

Másnap este ismét átnéztem az interneten a használtautó kínálatot, s mi ragadja meg a figyelmemet? Álmaink autója néz velem farkasszemet a monitoron keresztül, amit egy kereskedés kínál eladásra. Az évjárat, a felszereltség, a típus, minden stimmelt, ráadásként a színnel sem volt semmi gondunk.

Hoppá, mondom magamban, hol vagy te gyönyörűség!? Mivel csak a kereskedés azonosítószáma volt megadva beletelt egy kis idő, mire sikerült felkutatnom, hogy az bizony a tegnap meglátogatott Jarvis Toyotához tartozik. Hol volt ez az autó tegnap délután, mikor ott jártunk? 🙂 Gyorsan írtunk egy emilt, hogy másnap megnéznénk a kocsit, majd izgatottan tértünk nyugovóra.

Következő nap megjelentünk a kereskedésben, s már messziről láttuk, hogy valami, vagy valaki igencsak kilóg a többi használtautó közül, vagy inkább fölé. Szépen kifényezve, eladásra készen ott állt egy – ahogy már korábban is illettem őket – egy fél dömpernyi vas, mert valljuk be őszintén, abból nem spóroltak a gyárban, amikor összerakták.

Nem szaporítom tovább a szót, erre az „autóra” vártunk már lassan egy éve. Minden, amit szerettünk volna bele, vagy hogy rajta legyen, az ott volt benne, rajta. Tökéletes egyezés, ez kell nekünk. Már csak a papírmunka volt hátra, na meg az egyezkedés az árról.

Mikor azon és az ügyletet lezáró kézfogáson is túl voltunk még annyit mondott John, aki annak idején Puttonyt is eladta nekünk , hogy szerencsénk van. Kérdem én, miért? Csak mert ha egy fél órával később érkezünk, akkor most valaki mással fog kezet és nem a miénk az autó. Úgy látszik más is szemet vetett az „útgyalura”, de mi fürgébbek voltunk, s mi vettük a nevünkre:  

S hogy miért Dömi? Első gondolatunk a keresztnévre Pati volt a Patrolból származtatva, s akkor Puttonyt is átkereszteltük volna Putira. Így lett volna a két autónk Pati és Puti. De aztán rájöttünk, hogy a „dömpernyi vas” neve nem lehet Pati, szóval innen jött a Dömi elnevezés, a dömperből. Amúgy meg jól vagyunk, köszönjük, nem ment el egyikünk esze sem. :))

Sajnos a nagytestvér kiszorította a kisebbet a garázsból, úgyhogy a következő project egy másik albérlet keresése lesz, ahol a család minden tagja fedél alatt töltheti az éjszakákat.

S akkor a részletek nagy vonalakban:

  • a motor 3 ezres turbó dízel
  • a váltó autómata + felező
  • ABS
  • az elengedhetetlen légkondi
  • masszív kengururács elöl + 2 db szúrófény
  • komoly vonóhorog hátul
  • dupla akkumulátor rendszer a mobil hűtőhöz, így amikor kint vagyunk a pusztában nem gond, ha leállítom a motort, a söröm továbbra is hideg marad 🙂
  • snorkel, az a fekete műanyag cső Dömi bal elején, ami egészen a tető tetejéig ér, s onnan szívja a motor a levegőt, így a mély vízi átkelés sem gond
  • s persze kapcsolható 4 kerékhajtás limitált differenciálzárral

Mostmár jöhet Katám túra bejegyzése, de én annyit elárulok, hogy Dömi nagyon jól viselkedett, nem vallot szégyent, így megtartjuk! 🙂

Papi

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük