Egyéb

Egy hónapom van

A mai naptól számolva egy hónapom van arra, hogy sikeres vezetési tesztet tegyek. Unatkozni nincs időnk, mindig van valami amivel elszórakoztatnak, pl: egy órával ezelőtt érkeztünk haza a munkából és a postaládában ott volt az ehavi híres-neves Telstra számla. Nem fejtem ki, hogy mi volt benne, viszont ha van valakinek egy jó tippje, hogy hol tudok „pult alatt” pisztolyt venni…

Mint már korábban írtuk, június 25-én állandó lakosok lettünk, és ez azt jelenti, hogy innentől kezdve 3 hónapunk van arra, hogy megszerezzük az Ausztrál jogsit. Papi már tavaly letette, én húztam ameddig csak lehetett, mert igencsak piszkálta a „csőrömet” ez a pénzlehúzós dolog. Mivel Magyarország nincs rajta AZON A BIZONYOS LISTÁN, amin sok más körülöttünk lévő ország furcsa mód rajta van, ezért a magyar jogsit nem váltják be egy-az-egybe. Írásbeli kresztesztet és vezetési vizsgát is kell tenni. Azt, hogy magyarország miért nincs rajta a listán nem ragozom, ez már lerágott csont. Nincs rajta és kész, le kell nyelni a békát! Békát lenyeltem, de továbbra sem értem, hogy ha Ausztria, Horvátország, Franciaország, Olaszország, Luxemburg, Belgium, Dánia, Németország, Spanyolország, Görögország és még sokan mások rajta vannak, akkor mi miért nem? Nem hiszem, hogy annyira máshogy kell vezetni az osztrákoknál, mint otthon.

Na, mindegy, mint írtam: béka lenyelve. Ma délelőtt elmentem kresztesztet tenni. Korábban Papi kifejtette, hogyan is néz ki a vizsga, nem ismétlem meg. A lényeg: első 8 kérdés elsőbbségadás, itt ha egyet is rontasz már nem mehetsz tovább, megbuktál. Második része 42 kérdésből álló tesztlap, itt 32 jó válasznak kell lennie ahhoz, hogy meglegyen a vizsga.

Én a számítógépes kitöltikét választottam és egyből pofára is estem. A 8-ból egyre hibásan válaszoltam, mégpedig arra, hogy a „T” kereszteződésben kinek van elsőbbsége? Hááát b…meg nem a piros autónak, hanem a kéknek…

Kimentem, húztam új sorszámot, befizettem a vizsga díját újra, ugyanaz az ügyintéző Gizi újra „sok szerencsét” kívánt és beültem megint tesztelni. Másodjára átmentem. Ez van.

Anyagi vonzata: vizsgadíj 26 dollár + másodszor megint 26 dollár + tanulójogsi 42 dollár

Összesen: 94 dollár

Ehhez hozzájön még: vezetési órát (vagy órákat) kell vennem + vizsgadíj egyszer? kétszer?…. 🙂

Kata

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük