Egyéb

Északi fény délen

Egy elmaradt bejegyzést szeretnék pótolni, ami még március elejéhez kötődik. Épp visszaértünk Mount Gambier-ből és készültünk az Uluruhoz, amikor egy kedves ismerősünk megkérdezte: nem vagyunk kiváncsiak az északi fényekre?

Először jót nevettem rajta, mert tréfának véltem a dolgot és mondtam is neki: nem versz át, a déli féltekén vagyunk, hogyan láthatnánk az északi fényeket idelent…???!!! 🙂

Végül aztán mégiscsak igazat kellett hogy adjak neki, amikor szembesültem a ténnyel, hogy Adelaide-ben igenis vannak északi fények, igaz kicsit más formában, mint ahogy azt eddig megszoktuk.

Adelaide belvárosában van a Northern Terrace (Északi Terasz), ami tulajdonképpen egy utca, ahol szép régi épületek sorakoznak egymás mellett. Február 29-től március 16-ig ez az utca volt a helyszíne a Northern Lights (Északi Fények) nevű szabadtéri programnak. Minden nap este 9-kor kezdődött és hajnal 2-ig tartott. Nagy kivetítőket helyeztek el az épületek előtt és mellett, majd különböző képeket vetítettek rájuk. Rengeteg ember eljött megcsodálni az ötletesnél-ötletesebb, színesebbnél-színesebb „dekorációkat”:

The Art Gallery

Bonython Hall (egyetemi épület)

Elder Hall (egyetemi épület)

Mitchell Building

South Australian Museum

Kata (mégtöbb fényképért klikk ide)

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük