Egyéb

Fejlemények sütő ügyben és két feladvány

Kedden ugye lejárt a 10 munkanap. Tudtam, hogy senki nem fog hívni. Nem is hívtak. Vártam megint 2 napot. Azt hiszed hívtak? Ma (csütörtökön) délelőtt felhívtam őket, most már célirányosan az Adelaide-i kirendeltséget.

Kata: Jó reggelt, Kata vagyok, 27-én 12 nappal ezelőtt rendeltél nekem egy alkatrészt. Azt mondtad 10 munkanap alatt ér ide. Csak úgy érdeklődöm, hogy esetleg nem érkezett meg az anyag?

Gizi: Mi a telefonszámod?

Kata: 123456789

Gizi: Tartsd a vonalat megnézem. ( — két perc múlva —) Itt vagy?

Kata: Igen

Gizi: Ja, hááát megérkezett. (és itt részéről be is fejezte a mondatot, nagy hallgatás)

Kata: És akkor? Nem kellene beszerelni? ESETLEG FELHÍVNI! (lehet, hogy pont ma érkezett meg, de az is lehet, hogy már egy hete, mert amikor 5 nap után hívtam, akkor nem is nézett meg semmit csak egyből rávágta, hogy 10 munkanap)

Gizi: Hát akkor a hétfő megfelelne?

Kata: Ma csütörtök van, hétfőnél hamarabb nem menne?

Gizi: A szerelő ma meg holnap nem dolgozik.

Kata: (béka lenyelve) És hétfőn pontosan mikor jönne a szerelő.

Gizi: Délután 12 és 16:30 között.

Kata: Pontosabban nem tudnád megmondani, üljek otthon közel 5 órán keresztül?

Gizi: Nem tudok mit csinálni.

Kata: Nincs valami más megoldás? Tizenöt percre van a munkahelyem a háztól, esetleg ha fél órával előtte a szerelő megcsörgetne…

Gizi: Akkor megmondom neki, hogy fél órával előtte hívjon fel. Viszlát, legyen szép napod.

Kata: Köszi. (Kíváncsian várom azt a telefont, bár valahol tudat alatt érzem, hogy ez nem fog működni. Meglátjuk)

Addig is amíg várunk a szerelőre itt van két érdekes feladvány.

Múlt hét pénteken Papi mondta, hogy vasárnap meg kéne járatni Puttonyt, mert ez a városbeli lötyögés ellustítja a motort. Nekem se kell az ilyet kétszer mondani, egy kirándulásra mindig kapható vagyok! Így esett a választásom Burra falucskára.

Közel két órányi vezetésre és 150 km-re van Adelaidetől északra a Clare Valley borvidék mellett. 2008 januárjában már jártunk itt egyszer, lehet, hogy bejegyzés is született róla (bár nem találtam meg). Akkor elég későn értünk oda és a múzeumok nagy része be volt zárva. Most viszont kifejezetten úgy mentünk, hogy be tudjunk menni. Nagyon érdekes volt, Papi is teljesen fel volt villanyozva. Majd csinálok egy külön bejegyzést Burráról.

A lényeg: Burra egy rézbánya falucska, 1845-ben kezdtek bányászni itt, a megmaradt látnivalókat pedig nagyon jól adják el a turistáknak. Egy múzeumi bérletet kell venni (lehet külön belépőket is venni a múzeumokba, de szerintem ez a bérlet a legjobb), amihez jár egy kulcs. Ezzel a bérlettel 4 múzeumba lehet bemenni, a kulccsal meg 8 további helyre. A kulcsos helyeken nincs személyzet, te nyitod, zárod az ajtókat és van úgy, hogy rajtad kívűl nincs más turista ott. Nincs tömeg! Fantasztikus volt. Bár szerintem egy nap elég kevés rá, a vége felé már rohannunk kellett, hogy az utolsó múzeumba zárás előtt beessünk.

Szóval, amíg várunk a szervízes bácsira és arra, hogy megírjam a Burra bejegyzést itt van két feladvány, lehet tippelni, hogy mire használták ezt a két tárgyat.

Az első két képen az üvegtárgyat kell megtippelni, nem a mellette lévő vasalót! (kicsit rossz a kép minősége). A harmadik képen a „vasbogár” kb 30 cm hosszú.

Mi egyikre se jöttünk rá ott, bár én a Vegemite-ot megfejtettem (pedig volt ott 3 ozzi család is), de ez egy másik történet.

Kata

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük