Egyéb

Krokodil, kígyó és a többiek

Sajnos nem tudjuk olyan rendszerességgel vezetni ezt a blogot, mint ahogy azt gondoltuk. Szinte minden hétvégén megyünk valahova. A hétköznapok meg nagyon gyorsan eltelnek, főleg ha be vagyok osztva távoli munkára. Ilyenkor nemcsak internet nincs, de még a mobil sem működik. Így aztán ritkán jutok gép elé. Nagyon le vagyunk maradva mindennel, sokfelé voltunk az elmúlt hetekben: Hallett Cove Park – cukorsüveg, Morialta Park – hasonló mint a Rám-szakadék, 4 nap ismét a vulkánok földjén – mert annyira tetszett (hihetetlen rossz időt fogtunk ki).

Most viszont arról szeretnék beszámolni, hogy milyen érzés „krokodilvadásznak” lenni. Ma reggel egy másik magyar családdal elmentünk a Monarto-i szafari parkba, ami kb. egy órányira van Adelaide-től. Ebben a szafari parkban nem lehet saját autókkal végigmenni, negyedóránként buszok viszik ki a jónépet bámészkodni. Sajnos etetni nem lehet az állatokat, nem úgy mint az osztrák szafariparkban, ahol a zsiráf bedugta az ablakon a kék nyelvét egy kis kajáért. A park nagyon kulturált, az állatok nagyon jó kondicióban vannak és óriási területük van. (ellenben az Adelaide-i állatkerttel, ahol botrányos módon, szűk ketrecekben tartják az állatokat)

Láttunk igazi vadlovakat, amerikai bölényeket, fehér orrszarvúkat, zebrákat, zsiráfokat és az egyhetes zsiráfbébit, feketeorrszarvút a bébijével, gepárdot, lusta oroszláncsaládot, sakálokat, frissen érkezett hiénákat, antilopokat, bambit, struccot és tevéket. Hiányoltam az elefántot. Ez a park karanténként is működik. Ha új vadállat érkezik Dél-Ausztráliába, akkor 7 hónapot kell itt eltöltenie. A buszos túra kb. 1 órás. Utána a puhány-lusta fiúk lázadoztak, hogy ők nem vevők egy tevegelésre, így csak a lányok tevegeltek. Sajnos a poénos rész kimaradt, mert itt úgy kellett felülni a tevére, hogy egy amolyan „dokkoló” állomás volt kiépítve, ahol a 4 egymásután kötött teve várakozott. A kényelmes túristák felsétáltak a lépcsőn és már csak egy lábátemelés kellett és fent is voltak a teve hátán. Mindez akkor lett volna még érdekesebb, ha a teve fekszik, ráülünk, teve elkezd feltápászkodni és ha nem kapaszkodsz jól, akkor esélyed van arra hogy lefejeld a talajt, vagy a teve púpját. Na ez az izgalom kimaradt.

Mivel még csak délután egy óra volt, ezért innen még átmentünk a 15-20 percre lévő Dundee vadasparkba. Szerintem a neve a Krokodil Dundee-ból jön, mert itt lehet bébi krokit fogdosni. Minden nap délután kettőkor van a krokodil etetés. Ez nem olyan látványos, mint amilyet Steve Irwin csinált. De etetés után kihoznak egy kiskrokit (akinek a szája körbe van kötve), amit a vállalkozó kedvűek megfoghatnak. Mi meg is fogtuk. Ezután a következő lépcső az, amikor mi is bevetődünk a vízbe és bírkózunk egy nagyobb krokodillal, mint a krokodilvadász.:)

Nemcsak krokodillal lehet itt közelebbi barátságot kötni, hanem alkalmad van kígyót és nagy fekete kakadut fogni, tenyérből papagájokat etetni. Mi mindent kipróbáltunk. Érdekes a kígyó bőre. Én mindig azt gondoltam, hogy nyirkos, de nem, mert tök száraz. Nem gondoltam, hogy én valaha is kígyót fogok fogni, mert undorító állatnak tartom, de nem volt vészes. Kicsit betojtam, amikor elkezdett tekeredni a nyakamra, de időben levette rólam a gondozója. A kroki és kígyó után lehet, hogy be mernék vállalni egy madárpókót is, de nem biztos, mert attól rettegek!

További képek itt láthatók.

Kata

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük