Egyéb

Megvan az egér

Megfogtuk. Ma reggel szokás szerint én érkeztem elsőként a munkahelyemre, így engem ért az a megtiszteltetés, hogy elvégezhettem a „helyszínelést”. Már legalább 12 órája halott volt. 🙁

Az egész úgy kezdődött, hogy:

Munkahelyem egy családi ház alsó szintjén van. Ahogy nőtt a cég folyton hozzátoldottak egy kis helyiséget. Sötét szobák labirintusa, csak az első részen, ahol a tárgyaló meg az „igen” elfoglalt titkárnő ül (aki NEM titkárnő hanem asszisztens), csak az világos. A többi rész el van függönyözve. Kell a sötét, hogy jól lássunk 3 dimenzióban (sztereóban).

Nem szeretnék általánosítani, de az ausztrálok meglehetősen lusták, legalábbis itt a munkahelyemen. Tisztasági ingerküszöbük elég alacsony. A mikrohullámú sütő kész fertő. Ha kifolyik, szétrobban valami az ott is marad, míg Kate (ez lennék én, akinek a homlokára van tetoválva hogy balek) ki nem takarítja. Amúgy múltkor nem érdekelt, úgy hagytam, túl koszos volt. Erre vettünk egy újat (nem viccelek!). 🙂

Van mosogatógép is a konyhában. Dísznek. Valószínűleg baromi nagy erőfeszítés kinyitni és betenni a koszos kávéspoharakat. Halmozzuk a mosogatóban. Kate bepakolja és mivel elsőként érkezik reggel be is indítja. Kb. 10-órára lejár a gép. Mindenki lusta, nekem meg már a t…köm tele van, így nem pakolom ki. Eljön az ebédidő, mosogatógép még mindig tele a TISZTA edényekkel. Mit csinál a nagyon okosa? Beleteszi a koszos tányérját a tiszták közé. Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni. A mosogató fölé már kiragasztottam, hogy a koszos edényt mindenki tegye be a gépbe. Most írjam azt is ki hogy: „Te hülye, ha tiszta edény van bent, először pakold ki és utána tedd be a retkes táladat, vagy mosogasd el kézzel!”

Kávé készítés. Ha kicsöppen a tej a pultra, letörlöm. Szerintem nem túl bonyolult. Vagy mégis? Úgy látszik a kollégáimnak az. Kicsöppen, ottmarad. A gond az, hogy utána megremeg a keze és az instant kávé is mellépotyog. Mit ad Isten, pont a tejfoltba. Feloldódik. Ottmarad. Ragad, majd megszárad. Már nem ragad. Kilöttyen mellé más…. és folytathatnám.

A WC-t most nem említem, mert elég undorító. Csak egy dolog: feltalálták a WC kefét. Igen, az amelyik a WC mellett van. Talán használni kéne!

Na, kajamaradék mindenhol. Lustább embereknél 5-6 használt bögre a számítógép mellett, mindegyik alján valami. Egy-kettőben már két ujjnyi vastag a penész. Ezek után csodálkozunk, sikongatunk, nyavalygunk, amikor megjelennek az állatok???

Először csótányaink voltak. De nem ám azok a kis aranyosak, hanem közel 3-4 cm-esek! Felállítottunk csótányfogókat. Aztán egyszercsak eltűntek. Ezek után tetemes mennyiségű egérszar volt a konyhában és az étkezőben. Higénia? Nuku! A pohár akkor telt be nálam, amikor a mosogatószivacson is egérszar volt. Munkatársaim azt mondogatták, hogy ez bizony patkány. Felállított a főnököm patkányfogót. Teltek a napok, semmi. Mondtam a munkatársaimnak, hogy a csótányok azért tűntek el, mert az egér megette őket. Szerezzünk be egy macskát és nem lesz egerünk sem. 🙂

Végül nem kellett a macska, mert ma reggel a patkányfogó lesúlytott. Eltörte a kicsit nagyra nőtt egér nyakát (szerintem nem patkány volt).

Kata

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük