Egyéb

Sütő javítás Pató Pál urasan és a megfejtések

És lássunk csodát: közel másfél hónap után sikerült megjavíttatni a sütőt. A művelet nem tartott tovább, mint 10 perc.

Ma reggel a családi kupaktanács úgy döntött, hogy nem bízzuk a véletlenre a szerelőre való várakozást. Hiába ígérte Gizi múlt csütörtökön, hogy átadja szerelő Józsinak az üzenetemet, miszerint fél órával az indulása előtt csörögjön és én is ott termek, mi van, ha mégsem tette meg. Kinek van ideje arra, hogy déltől fél ötig otthon üljön és várjon a mutatványos autóra. (ezt a kifejezést Feritől és Zsuzsitól vettük át, és a „mesteremberek” járgányait értjük alatta).

Szóval, délelőtt 10 óra körül ismét felhívtam Gizit és megkérdeztem, hogy ugye akkor délután jön Józsi? Igen, nyugodjak meg. És ugye átadtad, hogy fél órával előtte hívjon? Gizi: persze, hívni fog, ne pánikoljak. Rendben.

Tizenegy órakor csörgött a mobilom, Józsi volt. Mondta, hogy most jönne. Még jó hogy nem déltől ülök otthon, igaz? Pofára is estem volna rendesen. Józsi jött, hóna alatt ott volt a kerek fűtőszál (tudat alatt kicsit féltünk, hogy rossz alkatrészt fog hozni), nekikészült, csavarokat kitekerte, teljes sütőt kiemelte, fűtőszálat kivette és elcsodálkozott.

Hűha, ilyet még nem láttam, ez jól szétrobbant – mondta Józsi. A biztosítékot nem verte ki véletlenül? Nem, mondom én, sőt még robbanást se hallottunk, egy pisszenés nélkül múlt ki. Nézzétek:

Új fűtőszál becsavar, bekapcs és tádááá, melegszik! 🙂

Miután mindenki kigyönyörködte magát a kettétört fűtőszálon, jöjjenek a feladványok megfejtései. Nem várunk vele tovább, mert nagyon úgy néz ki, hogy csak mi nem tudtuk mik ezek (kicsit égő, pedig falusiak vagyunk mindketten). Amint megjelent a bejegyzés Safi egyből küldte a helyes megoldást mindkettőre. Krisz és Mari egyet-egyet eltaláltak. Gratulálunk nekik.

Az első tényleg egy rovarcsapda. Dugó a tetejére, édes-cukros valami a belső perembe. Legyecske alulról be és utána soha többet nem találja meg a kifele vezető utat, mert annyira azért nem okos őkelme. A második pedig egy csizmalehúzó. Okos!

Kata

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük