Egyéb

Szolgálati Közlemények

Az első és legfontosabb: Papi jól van, túlélte a vérKvakka támadást… de ezt majd később kifejtem és nem kell már sokat várni a Perth-i bejegyzésre sem.

A második: Ha valaki nem olvasná a kommenteket/hozzászólásokat vagy esetleg átsiklott volna felette és emiatt álmatlan éjszakái vannak október óta… „A fővárosban” című bejegyzésben feltett képes találós kérdés megoldása: pisztácia. Ahogy Papi megírta a kommentben, nekünk meglepetés volt, hogy fán nő, mert valahogy az volt a fejünkben, hogy bokron terem, mint a mogyoró.

A harmadik: Tamás is megírta a Simpson sivatagos túrát, ahol áprilisban jártunk. Megnyugtató, hogy nem csak én vagyok mindig csúszásban. Tamás napokra lebontva meséli el a történéseket. Aki szeretné elolvasni az ő verzióját is kattintson erre a linkre: http://uton.net.au/index.php/2018/12/25/megint-uton/

Illetve Gábor csinált egy timelaps videót a tábor felállításáról.             http://uton.net.au/index.php/2019/01/11/expressz/

A negyedik: egy kis érdekesség az űrből. Itt nálunk Dél-Ausztráliában december óta tombol a hőség. Január közepén meg is dőlt a melegrekord, 46,6 fok volt Adelaide-ben. Abban a kerületben ahol dolgozunk a hőmérő 47 fokot mutatott. Ezzel szemben Queensland-ben rekord mennyiségű eső esett. Óriási áradások vannak.

Queensland északi része. A kép majdnem közepén az a mocsárszínű barna folt egy kb 150 km széles ár.
Ezen a képen pedig majdnem az egész ausztrál kontinens látható. A kontinens közepéről a Simpson sivatagból kifújt homok teríti be Új-Dél-Wales majdnem felét.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük