Egyéb

Tour Down Under

Dél-Ausztrália történetének eddigi legnagyobb sporteseménye, egyfajta száguldó cirkusz veszi kezdetét néhány napon belül Adelaide-ben és környékén. Ne a jól ismert négykerekű őrületre gondoljatok, mert ezek a profi és amatőr sportolók kétkeréken fogják teljesíteni a kitűzött távokat. Ez amolyan Tour de France, csak éppen ausztrál módon.

Ez a Tour Down Under.

Évről évre egyre sikeresebb a rendezvény, az idén több mint 7 ezer induló közül kerül majd ki a győztes. S hogy ki lesz az? Mivel itt van az ugyan már visszavonult, de még mindig kirobbanó formában lévő Lance Armstrong is, erős viadal várható az elsőségért. Mivel ő a legnagyobb név a sportágban, egy elit csapat fog rá vigyázni az egész esemény alatt.

Nem akárki ám ez az amerikai fiatalember. Komoly kerékpáros múlt áll mögötte, amely majdnem kerékbe tört, mikor 1996-ban utolsó stádiumú, áttétes hererákot diagnosztizáltak nála, amelyből viszont csodával határos módon teljesen felépült. Ezek után ahelyett, hogy abbahagyta volna a profi versenyzést, durcás kisgyerek módjára egymás után hétszer is megnyerte a Tour de France körversenyt. Csakazértis! Olyan rekordot állított fel, ami talán sosem lesz megdöntve.

Most hallom a hírt, hogy a mi versenyünkön kezdi újra profi versenyzését.

Akkor nincs más hátra, mint: nyeregbe fel!

Papi

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük