Egyéb

UNDRTKR

Szombat délután a japán osztálytársamhoz kaptunk meghívást. Kisebb kerti partit rendezett, s meghívta az osztály „kemény magját”, a „B közepet” egy kis kötetlen beszélgetésre. Ott volt Steve is, az eredetileg velszi és az angolt érdekes akcentussal beszélő tanárunk is. Katám meg is jegyezte neki, hogy: „úgy beszélsz, mint akinek nem az anyanyelve az angol, hanem csak tanulta valahol”! Szerencsére lehet vele viccelődni, érti a tréfát.

Mindenki vitte a maga kis nemzeti eledelét, s ennek megfelelően mi természetesen gulyással készültünk a többség nagy örömére.

Hazafelé menet egyszer csak megakadt a szemünk egy autó rendszámtábláján, melyen a címben szereplő betűcsoport volt látható. Sajnos fényképpel nem szolgálhatok, s ezért azóta is verem a fejem az asztalba. 🙁

Ennek egyik oka az, hogy az autó nem egy mindennapi járgány volt. Nagy, fekete, régi amerikai batár, valahonnan a szesztilalom idejéből, de ne egy roncsot képzeljetek el, hanem egy szépen karbantartott példányt.

A másik nem mindennapi ok pedig a rendszámtáblából ered. Avatott és az angolban kissé járatos szemű olvasónk már bizonyára megfejtette, milyen típusú négykerekűről van is szó.

Lássuk csak: nagy, fekete, batár + UNDRTKR. (?) Meg van a megfejtés?

Ha nincs, egészítsük ki a hiányzó magánhangzókkal az UNDRTKR-t: UNDERTAKER, azaz magyarul temetkezési vállalkozó.

Tulajdonosa nem bízta a véletlenre, hogy kitaláljuk, mivel is foglalkozik. Bár már első pillantásra is kitűnik az autó jellegéből, ő még megfejelte a dolgot ezzel a rendszámtáblával, hogy kétségünk se legyen a foglalkozását illetően.

Papi

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük