Egyéb

Vicces eset a fogorvosnál

Ma este fél nyolcra jelenésünk volt a fogdokinál. De nem annál, akinél korábban voltunk, mert úgy döntöttünk orvost váltunk. Hat hónappal ezelőtt dolgoztam egy „faluban”, ami 40 km-re van Adelaide-től és épp egy fogorvosi rendelőt mértünk fel, amikor a táblán sejtelmesen magyar nevet olvastam. Aztán pár héttel ezelőtt megint ezt az ingatlant mértük és bementem időpontot kérni. Úgy voltunk vele, anyanyelven jobban elbodogulunk, amikor a problémát és a megoldást kell megtárgyalni.

Én már félig pizsamában indultam neki az útnak, lévén közelgett az este 8, ami nekem már alvásidőt jelent. Ezenkívül aggodalmamat fejeztem ki azzal kapcsolatban, hogy mi lesz, ha a doki is elalszik kezében a fúróval.

A fogorvos tényleg magyar, 40 éve jött ki és még mindig nagyon szépen beszéli a nyelvünket. Elkezdte volna magyarázni, hogy mi is a probléma, de az egyik szónak már harmadszor futott neki, mégsem jött a szájára a megfelelő kifejezés.

Mondtam neki: mond nyugodtan angolul és én majd megmondom neked magyarul. 🙂

Mondta, és én megmondtam mit jelent magyarul. Mindhárman jót nevettünk ezen. Ez nem azt jelenti, hogy ilyen jól megy már az angol, hanem azt, hogy imádom a kórház sorozatokat, orvosi műsorokat és onnan emlékeztem a szóra. Hát ennyi.

Később kiderült, hogy a doki Adelaide-ben is rendel, így legközelebb nem kell elautózni Lobethal-ba.

Rövid felsorolás a következő napokról és ígérjük igyekszünk mihamarabb feltenni az alábbi bejegyzéseket is:

Következő bejegyzés: az elmúlt két hétvége horgász-élményei (5+9 ponty)

Azt követő bejegyzés: felmondtam (vagy kirúgtak) és másnap találtam munkát

Aztán: holnapután 3 nap a vulkánok földjén (immáron negyedszer), de nem készül bejegyzés, mert szerintem mindenkinek a hócipője tele vele.

Majd: a vulkánok után egy nappal elindulunk megnézni az Ulurut-Olgákat-Kings Kanyont és talán kaparászunk egy kis opált Coober Pedy-ben.

Kata

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük