Egyéb

WA Trip —> 5-6. nap (Days 5-6)

A térképen piros és kék kukacok. “Kis lépésnek tűnik a térképen, de nagy ugrások nekünk”. Mostantól  kevesebbet fogunk autózni és többet gyalogolni.

Days 5 and 6 —> red and blue on the map above

Ötödik napon a Gregory Nemzeti parkban túráztunk. Felmásztunk egy meredek hegyre. Éreztük az előző négy nap kocsiban ülést mert nehezen ment felfele, de megérte. Gyönyörű kilátás a Viktória folyó völgyére. Aztán megmásztunk egy másik hegyet, de csak félig, mert a szikla tövében voltak az őslakos sziklarajzok. Sok sziklarajzot láttunk már korábban. Mindegyik törzs más-más stílusban rajzol. Békát sziklarajzon most láttunk először.

Gregory National Park

Megnéztük a Gregory fáját, ami az északi területekre indított expedíció alaptáborában van. Bele van vésve a fába az expedíció dátuma, 1856 július 2. Amúgy ez a hely az őslakos szent helye is.

A base camp for Augustus Gregory (exploration of northern Australia) – the date is carved on the tree: 2nd July 1856
Boab Trees

Ja és most már egyre több boab fa lesz. Meg sok narancs-vörös szikla, szurdok, hasadék, vízesés, természetes sziklamedencék a vízesés alatt. A listánkról kipipáltuk a Zebra szikla bányatúrát. Nagyon érdekes volt! Geológiai talány. Egyenlőre senki sem tudja hogy keletkezett. Annyi biztos hogy nem üledékes. Sehol máshol a világon nincs ilyen. Itt is csak egy vékony 20 méter széles 20-30 cm vastag kis “szalag”-ban.

Zebra Rock Mine – geological enigma…

Collected some zebra rocks

Most meg már elértük a Lake Argyle víztározónál lévő kempinget, ahol két éjszakát maradunk és csillagtúrában pipálgatjuk ki a listánkon lévő környékbeli dolgokat, illetve a feszített víztükrű panoráma medencében áztatjuk magunkat, ami ránéz a víztározóra. Ez a déli félteke legnagyobb víztározója.

Lake Argyle – Infinity Pool

2 hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük