Egyéb

WA Trip –> 60. Utolsó nap (Day 60 – The Last Day)

Hazaértünk. Összesen 16260 km-t mentünk a 60 nap alatt. Junior 2373,5 liter üzemanyagot fogyasztott el. A túra utolsó 60-dik napja ciklámennel a térképen. A kör bezárult. De nem kell elkenődni, nemsokára csinálunk egy újabb kört!

Reggel 6:45 utolsó sátorcsukás. Elindultunk.
Ausztrália középvonalán. Kimba pont Ausztrália felezővonalára esik. Innen kelet ugyanolyan messze van, mint nyugat.
Egy újabb festett gabona siló. Bővült a gyűjteményünk. Már Kimbában járunk.
A 8 méter magas Big Galah Kimbában. Az egyik évben április elsején Bolondok Napján valaki egy tojást rakott a fészekbe. Innen tudják az emberek, hogy a Big Galah nőstény.

Már Port Augusta-ban vagyunk. Innen már csak 3 órányi vezetésre van Adelaide.

Már Port Wakefield-ben vagyunk, egy órányira Adelaide-től. A jól megérdemelt malacbőr, amit itt készítenek.

Nyugat-Ausztráliában augusztus/szeptember környékén virágoznak a vadvirágok. Picit felkapták ezt a dolgot. Külön prospektusokat adnak ki erre az alkalomra, útvonalakkal illetve magyarázattal mikor melyik virág hány napig virágzik. Ja és külön erre a célra legyártott közúti táblákkal terelik az embereket, hogy mi merre. Mi nem feszültünk rá nagyon erre a fű-fa-vadvirág vonalra, de ha “szembe jött” egy akkor azért kattintottunk. Íme egy szűk kis válogatás a tavaszi virágba borulásról. Voltak azért színes virág mezők.

Unalmas perceimben (nem sok ilyen volt) összedobtam egy mozaikot. Bal: tervezett, Jobb: megvalósulás.
Ha már ennyire ráértem gyors felskicceltem a WA túrát az eddigiekhez. Maradtak még fehér foltok amiket satírozgathatunk!

A következő utunkra, ami jövő júliusban lesz már most veszünk fel előjegyzéseket. A férőhelyek száma korlátozott, aki nem szeretne lemaradni időben jelezze utazási szándékát. Köszönjük, hogy ismét a Junior Tours-al utaztak!

2 hozzászólás

  • DZoli

    Mi is köszönjük a virtuális utaztatást. Még innen a távolból nézve is kalandos, és bizonyára életre szóló túra volt. Várjuk a következőt… 🙂

  • MLaci

    Megint nagyon szépre sikerült az élménybeszámolótok , ugyhogy el is döntöttem , hogy jövőre veletek tartok. Most már csak azt kell megoldanom, hogy hogy jussak el Ausztráliába…

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük