Egyéb

WA Trip —> 7-8. nap (Days 7-8)

Hetedik nap piros, nyolcadik nap kék a térképen.

Day 7th is red and day 8th is blue on the map above.

Ez kimaradt a negyedim napi bejegyzésből. A negyedik napon leszakadt az ajtómon lévő polc. Túl sok térképet és prospektust tettem bele. Papi csak cseppet volt ideges, de megjavította. Csak a csavar tekeredett ki. Ezt megúsztam…

A hetedik napon a természet adott is meg el is vett. Papi nagyon boldog volt az adománynak, én meg nagyon-nagyon szomorú mikor megtudtam melyik szakaszt kell kihúznom a listámról. De haladjunk szép sorjában. A hetedik napon visszaautóztunk Az Északi Területre, mert a határtól 10 km-re lévő Keep River Nemzeti Park a Zebra sziklák miatt tolódott. Még jó hogy  nem húztuk ki a listánkról, mert nagyon szép kis park. Három helyet kerestünk fel.

Az egyik hasonló sziklaképződmény mint a Bungle Bungle nemzeti park (ahova nemsokára megyünk). Itt is a méhkas dóm alakú sziklák vannak, csak nem annyira koptak le mint a Bungle Bungleiek. Amúgy a túra érint őslakos sziklarajzokat is.


A másik egy folyómeder partfalában visz el egy őslakos táborhelyre. A kiugró sziklaperem alatt védzelték át az esős évszakot és ha már ott voltak, alkottak. Sziklarajzok és olyan kövek láthatóak, amiknek a bemélyedésében zúzták szét a magvakat.

A természet itt volt kegyes hozzánk. A kiszáradt folyó mederben volt egy nagyobbacska pocsolya amiben kiszúrtam egy Papi méretű krokodilt. Nem kerítés mögött, nem állatkertben, hanem a vadonban a túrista úttól 8-10 méterre. Vadon élő krokodil pipa!
Lejjebb merészkedtünk méretaránynak… hááát ameddig biztonságban éreztük magunkat.

A harmadik látnivaló egy őslakos kőépítmény volt. Nekünk ez újdonság volt. Mi úgy tudtuk az ausztrál őslakosok nem igen alkottak maradandót. A halcsapdákon kívül másról nemigen tudunk. Itt észak-nyugaton rengeteg ilyet építettek a dombok tetejére.

Találós kérdés: Mire szolgáltak ezek az egy méter magas és 1,5 méter átmérőjű kőépítmények?

A szomorú hír pedig az, hogy ki kell hagynunk a Mitchell vízesést, mert azt mondta az információs irodában Józsi hogy “csont száraz”. Mármint a szikla medencékben van víz, de a hármas vízesés egyikében sincs víz-zuhatag, így nincs értelme 2-3 napot és közel 1000km-t eltapsolni rá. Kuglizza meg mindenki hogy miről maradt le a társaság.

Már a nyolcadik napnál járunk. Hogy rohan az idő… Megnéztük A Grottó-t, ami egy természetes amfiteátrum. Beszakadt a Föld. 144 lépcső visz le az aljába, ahol egy állandó vízű tó van. A tó vize 100 méter mély. A hasadék végében az esős évszakban egy vízesés zubog le. Meseszép volt lent. Olyan mintha egy Indiana Jones filmbe csöppentünk volna. Amúgy krokodil mentes, lehet benne fürdeni.

A Grottó
Papi ott sétál le a lépcsőn, félúton járhat, fehér pőlóban van.

A fenti vízesés tetején Papi.
Börtönnek használt boab fa (1500 éves)
A boab fa termése. A fehér a már megtört mag belseje.
A boab fa börtön ablaka és ajtaja is egyben.

Közel 200 méter hosszú és 20-30 méter magasan futó hasadék/barlang telis-tele őslakos sziklarajzokkal és gyönyörű megkövesedett tengerparttal.

Most meg már fent vagyunk egész északon a Timor-tengernél. A Wyndham falunál levő torkolatban 8 métert emelkedik a tenger dagálykor. Most épp apály van. Nagyon szép volt!

Az őslakosok barátságosak, csak büdösek.

Legközelebb 7-10 nap múlva lesz téreronk elvileg.

2 hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük