Egyéb

Elfogyhatna már a tüzelőanyag a pokolban…

Igazán szólhatna valaki az ördögnek, hogy most már ne dobjon több rönköt a tűzre. Ígyis-úgyis nyakunkon van a globális felmelegedés, nem kellene rásegíteni…

Az elmúlt 4 napban nagyon bedurrantottak Adelaideben. Én személy szerint meleg párti vagyok (az időjárásra gondoltam), de ez már nekem is sok volt. Péntektől-kedd hajnalig mindenki csak hervadozott, olyan meleg volt. Ráadásul túl korán jött. Még csak december eleje van! Mi lesz itt még januárban?

Az újságok azt írták, hogy 1897 óta ez volt a legmelegebb éjszaka. Egész éjjel 33 fok körüli hőmérséklet volt és csak hajnali 4 körül kezdett lehűlni 31 fokra (!), ami napkeltéig tartott. Utána ismét megállíthatatlanul kúszott felfelé a hőmérő higanyszála.

A mi kis digitális hőmérőnk árnyékban, 30 cm-re a talajtól 40 fokokat mutatott a 4 nap mindegyikében. Hivatalosan 2 méter magasan, árnyékban és szellős helyen szokták mérni. Csak kiváncsiságból kitettem a napra a hőmérőt, mert tudni szerettem volna, hogy a tűző napon dolgozók mit szenvednek el. Annó, mikor a Strzelecki sivatagot mértük fel, mi is a napon gyalogoltunk cikk-cakkban napi 8-9 órát, és este 7-kor is még 42 fok volt.

Szóval a napon a hőmérőnk 49,3 foknál adta meg magát és onnantól kezdve már csak 888,88-at mutatott. Nagyon meleg volt, de szerencsére hétfő éjszaka jött egy vihar és cseppet lehűlt a levegő.

a bal oldali árnyékban, a jobb oldali napon
a bal oldali árnyékban, a jobb oldali napon (pár másodperccel a kiakadás előtt)

És hát mikor van szezonja a TV paprikának itt? Persze hogy most. Sok választásunk nem volt. Ha akarunk lecsót a jövő évi kempingezéskehez, akkor sajnos most (mikor a legmelegebb van) kell eltennünk. A múlt héten lecsúsztunk a paprikáról, már mind elfogyott. Megrendeltük a következő hétre, de akkor még nem tudtuk, hogy ennyire befűtenek. Szombat reggel kiugrottunk „paprikásGizihez” és átvettük a 11 kg TV paprikát, ami két nagy bográcsnyi lecsóra elegendő. Hazaértünk, légkondit bekapcsoltuk (még jó hogy van) és nekiálltunk szeletelni majd kotyvasztani. Elbíbelődtünk vele jó pár órát, de megérte.

A poén kedvéért (na meg azért, hogy ne csak szép tengerparti képeket lássatok mindig) felteszek ide két képet, de nem ér hangosan röhögni. Aprított már valaki több kiló hagymát bőgés nélkül? Ugye, hogy nem. Na tavaly még a saját „orrfogós” búvárszemüvegemben aprítottam. Idén elkunyiztam Papi új úszószemüvegét, amit pár hete kapott a nyári sátrazásra. Ez egy fokkal jobb volt, mert tudtam az orromon is lélegezni. Tavaly szájon át lélegeztem be a keserű hagymaszagot.

Hagymaaprítás 2014-ben. Remélem senkinek nem lesz rémálma. Ki kellett volna tennem a 18+ karikát...
Hagymaaprítás 2014-ben. Remélem senkinek nem lesz rémálma. Ki kellett volna tennem a 18+ karikát…
Hagymaaprítás 2015-ben profi úszószemüvegben, ami kitűnően szuperált. Egy darab könnycsepp se volt!
Hagymaaprítás 2015-ben profi úszószemüvegben, ami kitűnően szuperált. Egy darab könnycsepp se volt!

Kata

3 hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük