Egyéb

WA Trip –> 34-38. nap (Days 34-38)

Sziasztok. Az elmúlt 4 napban nem sokat haladtunk. Kivéve a mai 38-dik napon. Elértünk Exmouth-ba. A 34-től 37 napokig kisebb túrákat csináltunk. Illetve egy nap arra ment el, hogy Junior 40ezres szervíze meg legyen csináltatva. Ez az egy nap pont arra volt jó, hogy kicsit rendbe szedjük magunkat. Mossunk és Juniort rendbe tegyük, mert kezdett elhatalmasodni a disznó ól benne. Mivel a szerviz nem igen szervizel full-ra megpakolt autót, ezért a tetősátron kívül mindent kicuccoltunk Juniorból. Nagy élmény volt. Kis rendszerezés a dobozokban, majd visszapakolás.

A térképen pirossal a Karratha körúli kis csillagtúráink a 34-36 napokban. A 37-dik napon volt a szerviz, semerre nem mozdultunk, 10-re vittük Juniort és délután 4-re lett kész. Kékkel pedig a 38-dik nap nagy etapja, amivel már Exmouth-ban vagyunk.

Red: days 34-36 trips around Karratha, Blue: day 38 reached Exmouth (day 37 –> car service)

Az egyik csillagtúra alkalmával bejártuk a Burrup-félszigetet. Megnéztük a Vörös Kutya szobrát Dampier-ben (tessék megnézni a filmet, igaz történet). A Murujuga Nemzeti Parkban őslakos sziklakarcokra vadásztunk. Itt található a világ legnagyobb sziklakarc gyűjteménye. Koruk 25-30 000 éves. Csak a félszigeten közel 10 000 db ilyen sziklakarc van. Mondtam is Papinak, ha 9000-et megtalálunk, akkor már jók vagyunk… A környező 42 szigeten találtakkal együtt a karcok száma kb fél és egy millió db. Csak párat találtunk. Nehéz volt a levegőtlen völgyben a 35 fokban gyalogolni. De amiket láttunk azok is nagyon szépek voltak.

Három féle technikát alkalmaztak: pattintgatták, karcolták, horzsolták.

A dombon lévő köveket karcolták össze az őslakosok.
Ott fent azon a sziklán.
Erre a sziklakarcra mutatott Papi.

Nem tudjuk mit láthattak az őslakosok… Csúcsos varázslósapka? Tüskék a vállon?

Egy napra elugrottunk a Millstream Nemzeti Parkba. Érdekes volt a táj. Dimbes-dombos, fűpamacsos. Megnéztük a Phyton Pool-t. A vízesés csont száraz volt, de alatta a tavacskában az év 365 napjában van víz. Lehet benne fürdeni is. Gyönyörű smaragdzöld színe volt.

Végül 1-2 tengerpartot néztünk meg. Köztük egy mangrove erdővel borítottat is. Érdekes volt a sok légzőgyökér. Épp a dagály végére értünk oda, megkezdődött az apály és azt vettük észre, hogy minden, de tényleg minden kis csigaház mozog. Beletelt pár másodpercbe mire rájöttünk, hogy ezek üres csigaházak és mindegyikbe egy pici rák költözött bele. Több ezer. Vicces látvány volt, ahogy a “hátukon” cipelték a házat és közben az iszapban kavartak a kajáért. Sajnos a videót a csigák „táncáról” nem sikerült a blogra feltölteni.

Ott lóg ki a rák lába.

Papi nagy örömére a bányaterületen sikerült elcsípni 1-2 vasércet szállító vonatot. Ezek a szerelvények 2,5 km hosszúak. Három mozdony húz 240 vagont (megszámoltam kétszer is!). A rekordot a mai napig a 2001. június 21-ei vonat tartja. Nyolc mozdony húzott 682 db megpakolt vagont, a szerelvény 7,3 km hosszú volt.

Ott kanyarog a 2,5 km hosszú szerelvény.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük