Egyéb

A „mik ezek” megfejtése

Érkezett egy helyes megfejtés Gergőtől („island” álnév alatt), ezért aztán itt az ideje, hogy kicsit bővebben is beszéljünk a dologról.

Aki ismeri Adelaide földrajzi elhelyezkedését az tudja, hogy nyugaton a St. Vincent öböl, keleten pedig az Adelaide Hills határolja. Az M1-es, dél-keleti autópálya erről a hegyről vezeti be a forgalmat a városba. Hosszú-hosszú kilométereken keresztül lejtmenetben kell haladni, ami elsősorban a kamionok fékberendezését veszi erősen igénybe. Őket táblák is figyelmeztetik, hogy csak alacsony sebességi fokozatban kezdjék meg az ereszkedést a város felé.

Ha esetleg valami ok folytán veszélyesen felgyorsulnának a lejtőn, akkor még mindig van egy esély arra, hogy megállítsák a járművet, mielőtt a több tíztonnás monstrum beszabadulna a városba. Igen, ezek azok a kavicságyak (arrester bed), amikről a feladvány szólt:

Semmi mást nem kell tenni, egyszerűen csak le kell térni az autópályáról és belekormányozni az elszabadult szerelvényt ezekbe a kavicságyakba. Úgy vélem nem árt, ha előtte a sofőr bekapcsolja a biztonsági övet, nehogy a szélvédőn keresztül megelőzze a gépet. 🙂

Ötletes és olcsó megoldás, de mindenekelőtt biztonságos.

Papi

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük