Egyéb

Ami jár, az jár! I.

Hosszú hétvégével ünnepeltük királynőnk születésnapját, s mivel borús, őszi időjárás árnyékolta be az eseményt úgy döntöttünk, hogy ellátogatunk a közeli videotékába filmet kölcsönözni.

A választás a Nemzet Aranya II-re esett, melyet mostanában hirdettek a tévében. Az első része is nagyon tetszett nekünk, így bíztunk abban, hogy a folytatás sem lesz sokkal rosszabb. Mivel premier filmről van szó, sejtettük, hogy nemcsak mi leszünk kíváncsiak rá, mégha a kölcsönzési díja ennek megfelelően magasabb is az általánosnál.

Sajnos így is volt. A kölcsönözhető 20 filmből egyetlen sem volt bennt, sőt még a frissen visszahozott nagy halom között sem talált az eladó egyetlen árva példányt sem. Háromszor is bocsánatot kért, hogy nem tudja adni a választott filmet. Szomorúan vettük tudomásul, hogy aznap nem izgulhatjuk végig a kincskeresés kalandjait, de nem volt mit tenni. Várnunk kellett legalább egy napot.

Ekkor azonban olyan történt, ami mégiscsak jobb kedvre derített minket. Azt mondja nekünk a tékás gyerek: a cég üzletpolitikája szerint, ha valakit nem tudnak kiszolgálni az óhajtott filmmel, mert abból nincs bent egyetlen példány sem, akkor a következő alkalommal ingyen kapja meg azt.

Ingyen? Na persze, hiszem ha látom. A srác nagyon erősködött, hogy márpedig ez így van, majd bőszen elkezdte nyomkodni számítógépének billentyűzetét. Mikor végzett még egyszer biztosított arról, hogy jöjjünk vissza bátran, a filmet térítésmentesen fogjuk megkapni.

Másnap újra ott álltunk a pultnál kezünkben az egyik már benntlévő filmmel. A biztonság kedvéért azért vittünk magunkkal pénztárcát is, sosem lehet tudni alapon. De nem kellett. Nem szóltunk semmit az előző napi „szerencsétlen” választásról, csak átadtuk a tagsági kártyánkat és vártunk. Annak ellenére, hogy egy másik alkalmazottal álltunk szemben, nem kellett erősködnünk, hogy márpedig nekünk ez itt ingyen lenne, mert neki egyből megjelent a figyelmeztetés a monitoron:

„A FILM INGYEN VAN, MERT AMI JÁR, AZ JÁR!”

🙂

Papi

Ez pedig itt a reklám helye: VideoEzy

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük