Egyéb

Előzetes

Főnökünk jóváhagyta a szabadság kérelmünket, így 10 napra (aug 30-tól szept. 8-ig) ismét nyakunkba vesszük az országot Adelaide – Sydney – Brisbane – Adelaide útvonalon.

Ez a megmozdulás arra az alkalomra szerveződött, hogy szeptember 3-6-ig New South Wales és Queensland államok határán lesz a Rally Világbajnokság Ausztrál futama.

Családunk egyik tagja – nem én – rajong a rallyért. Magyarországon elég sok rallyra elmentünk Papi bátyjáékkal együtt. Ilyenkor a lányok túráztak a környéken, míg a fiúk a zajos, poros rallyt nézték. Emlékszem egyszer sikerült rábeszélniük arra, hogy menjek el velük megnézni az Eger rallyt. Letelepedtem a pálya szélétől tisztes távolságban a csokisfenekű kekszeimmel és a könyvemmel, majd megkérdeztem, hogy ugye biztonságos itt? Ide ugye nem tudnak „beszállni” az autók? Fiúk kikerekedett szemmel rámbámultak, lerítt róluk, hogy hülyeséget kérdeztem. Azt felelték: ááá, ide nem tud bejönni autó, kanyar belső ívén vagyunk, ráadásul egy magaslaton. Oké, fülem-farkam behúzva letelepedtem a székre. Fiúk szép sorjában az út szélén ácsorogtak. Innentől kezdve az események felgyorsultak. Hangos zaj, majd látom, hogy Papi bátyja megemeli a gyereket és dobja hátra, aztán mindenki ugrik hátra és majdnem fellöknek engem is székkel együtt. Hát nem pont odaesett egy autó!

Szóval, úgy voltam vele, menjünk el a rallyra (mégiscsak világbajnokság és a Papi eddig csak a TV-ben látta), de csapjunk hozzá még 1-2 napot és nézzünk meg mást is a környéken. Így alakult ki a következő menetrend:

Innen elrepülünk Sydney-be a „Tigrissel„, ahol két napot leszünk. Szeretnénk találkozni Bertók Zolival személyesen is, mert mi még nem tettük tiszteletünket nála. Sokat segített nekünk, ő intézte a teljes vízumigénylésünket és a nemrég megszerzett állandó lakosit is. Abban a „szerencsétlen” helyzetben voltunk 2,5 évvel ezelőtt, hogy Magyarországról Adelaide-be érkeztünk, nem érintettük Sydney-t, így a Zolival való találkozás elmaradt. Ezt szeretnénk bepótolni.

Szóval két nap Sydney, 2 nap (vagy 1,5) a Kék hegyekben, majd innen a keleti parton felautózunk a rally helyszínére, ami Brisbane alatt van durván 200-300 km-re (még nem határoltam be pontosan). Péntek-szombati nap a rally jegyében fog eltelni. Szombat délután vagy kora este irány Brisbane és kedd délelőtt a Gold Coast-ról repülünk vissza Adelaide-be. Szerdán reggel kezdődik a robot! 🙁

A részletes programterv kidolgozás alatt van, ezért ötleteket szívesen veszünk (ezen az email címen: katapapi.au@gmail.com), hogy mit érdemes megnézni Sydney-ben, a Kék hegyekben és a keleti parton.

Kata

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük