Egyéb

Foci

Sosem voltam egy nagy focirajongó, pedig apukám és nagybátyám is sokáig kapusként űzték ezt a sportot, mostanra pedig bátyám „kisfia” Levente néz farkasszemet a kapura tartó gólyóbissal. 🙂

Azért írok mégis néhány sort a fociról, mert láttam egy remek „Parkinson” interjút a TV-ben.

Sir Michael Parkinson egy angol sztárriporter akinek egy néhány évvel korábbi beszélgetéséről van szó. A meghívottak Sir Elton John (igen, ő is), George Best és a Beckham házaspár voltak. Előbbit és az utóbbiakat nagy valószínűséggel nem kell bemutatnom senkinek, de talán George Best az, akit nem nagyon ismer a mai fiatal, focis generáció. Röviden csak annyit róla, hogy az észak-ír születésű legenda, egykori Manchester United játékos tudását 1968-ban aranylabdával is jutalmazták (bővebben itt).

A beszélgetésben Elton John volt soron. Tudni róla, hogy a virágok mellett a foci nagy szerelmese is. Az egyik neki feltett kérdés is ezzel volt kapcsolatos: „véleménye szerint ki a legnagyszerűbb játékos, akit valaha is látott futballozni?”

Nehéz kérdés – mondta- hiszen sok igazán tehetséges játékos van és nem egyszerű bárkire is azt mondani, hogy TE vagy a legjobb. De! Fel tudnék sorolni egy listát, hogy szerintem kik, vagy kik voltak a legtehetségesebbek, akiket láthattam bőrt rúgni.

Pelé után PUSKÁS volt a második név a listáján…

Hát ennyi…

Papi

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük