Egyéb

HÓ esett Dél-Ausztráliában!

Tegnap este hó esett nálunk. A saját szemünkkel sajnos nem láttuk, mert épp nem voltunk fent a Mount Loftyn, de a reggeli hírek ettől voltak hangosak. A mi kertünkbe csak jég esett. Féltem is, nehogy tönkre tegye a tökpalántáimat, mert a magyar tök az kincs errefelé… fincsi tökfőzelék lesz belőle.

Dél-Ausztrália nem híres a sípályáiról, de azért hébe-hóba előfordul, hogy TÉLEN bizony esik a hó. Ilyenkor ne méterekre gondoljunk, hanem pár milliméterre, vagy max 1 cm-re (az is csak fent a hegyekben), ami 10 perc alatt el is olvad. De mégiscsak hó! A téli időszak augusztusban lejárt, most már igencsak a tavasz közepén járunk. A hírek úgy harangozták be, hogy: „egyszer egy évszázadban talán előfordul ilyen”. Ezek szerint újabb 100 évet kell várni a tavaszi „hóesésre”. A munkatársaim úgy reagálták le, hogy: „ez NAGYON különös!”

A hőmérséklet hajnalban +4,9 fok, fent a Mount Loftyn +0,4 fok volt.  Októberi rekord hideg! Vasárnap pedig 27 fok lesz! 🙂 Meg van őrülve a természet!

Kata

2 hozzászólás

  • Djarimirri

    ez „valóban különös” hír Dél-Ausztráliából. Még szinte télen is az lenne, na de tavasszal?:O

    Egyébként már egy ideje olvasgatom a blogotokat és egyszerűen imádom! Magyarországi Ausztrália-rajongóként köszönök minden szupi infót 🙂

    ja, és nagyon szeretem a stílusotokat, a bejegyzéseitek hangulatát 🙂 most hozzá is adom a blogotokat a readeremhez!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük