Egyéb

Cape York – 1

A Döme Tous július elsejére tervezett reggel hét órás indulása tíz perc csúszásban volt. Dráma. Papinak fájt a torka. Ezekben a kovid-vészes időszakokban egy torokfájás „végzetes” lehet, akár fejlövés is járhat érte, de minimum egy 7 napos megbélyegzett karantén. Nem tanácsos pozitív tesztet produkálni az utazás első napjaiban, mert könnyen 7+7 nap karanténban találja magát az ember az isten háta mögött, aztán malmozhatunk a tetősátorban.

Papi gyorsan megnyalt egy patkánytesztet (RAT), otthoniaknak gyorsteszt. Míg az eredményre vártunk főztem egy adag forró teát termoszba Papinak, hogy javulgasson a torka. Ez a termosz az elkövetkező 4-6 napban életmentő volt, de nem a torokfájás miatt hanem az irgalmatlan hideg miatt. Szerencsére a teszt negatív lett és 7:10-kor Döme motorja beleordított a reggeli „fagyos” levegőbe. Hurrá! Úton vagyunk! Képek innen, illetve a bejegyzés végéről is elérhetőek.

 

Oldalak: 1 2

2 hozzászólás

 • Fruka

  Ismét érdekes és színvonalas posztot kaptunk nagyon köszönöm!
  Én nem lennék képes ekkora távolságokat megtenni, sátorban aludva, minimál komfort és kaja mellett, de nemhiába aki AU-ban él az előbb utóbb egy vasember lesz:)
  (én csak Sydney-ben jártam, 10 éve, ráadásul az ottani télen augusztusban, és még így is alig bírtam a meleget, elképesztő hogyan bírjátok ezt a klímát AU-ban, le a kalappal komolyan)
  Sok sikert és várom a folytatást!

 • Papi

  Köszönjük Fruka, valóban megedződik az ember. Adelaide-ben és környékén szerencsére száraz meleg van nyáron, ami sokkal elviselhetőbb, mint a párás meleg. Azt mi sem szeretjük, de ha úton vagyunk, akkor sajnos el kell fogadnunk, ami van… 🙂

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük