Egyéb

Spóroljunk

Hozzánk is begyűrűzött az emelkedő üzemanyagár. Jelenleg átlagosan $1.60 környékén mocorog itt Adelaide-ben, néha felette, néha alatta. Az ember persze igyekszik minél kevesebbszer beállni egy kútra itatni a lovakat, s ennek nemcsak az a módja, hogy kevesebbet hajtja őket. Már régóta alkalmazzuk a következő módszert, de azt hiszem, hogy most még aktuálisabb mint egy évvel korábban.

Nézzük tehát, mit tehetünk.

Első lépésben nem tankolunk hétvégén és/vagy hoszzú hétvége előtti napokon. Mivel a hétvége a bulizásról, autókázásról szól itt is, a kutak a nagyobb haszon érdekében mindig megemelik áraikat. Tapasztalataink szerint a keddi-szerdai napok a legolcsóbbak benzinár szempontból. Már azt is sikerült kitapasztalnunk, hogy egyazon társasághoz tartozó kutak közül melyik szokta a legalacsonyabb áron kínálni éltető nedűjét. Ezért aztán, ha véletlenül arra járunk, még akkor is beállunk a kútra, ha csak 10-15 litert tudunk tankolni a kocsiba. Sok kicsi sokra megy alapon.

Másodszor. Adva vannak a nagyobb kúthálózatok és a nagyobb bevásárlóközpontok, mint például a Shell és a Caltex mint benzinkutak, illetve a Coles és a Woolworths mint bevásárlóközpontok. Egymás üzletét segítve a Shell és a Coles frigyre lépett, csakúgy mint a Caltex és a Woolworths.

Hogy mi a haszna mindebből a vásárlónak? Mi a Woolworths-be járunk vásárolni, így lássuk ezt a példát. Tegyük fel, hogy $30 felett vásárolsz az üzletben. Ez nem nehéz, hiszen a heti nagybevásárlásaink $150 környékén vannak általában. Tehát, ha $30 feletti a számla, automatikusan kapsz egy 4 cent/literes üzemanyag kedvezményt, amit beválthatsz a partner kútnál, jelen esetben a Caltex-nél. A 4 cent (6 forint) literenként szerintem már elég szép, ráadásul a Caltex a legolcsóbb a környéken az összes kút közül.

Nincs még vége! Miután megitattad a pacikat, ne dobd el a kútnál kapott számlát, mert szükséged lehet rá. 🙂

Itt jön a képbe egy harmadik üzletlánc, a Foodland. Van egy tőlünk nem messze, bár sokat nem vásárolunk náluk, mert kicsit magasabbak az áraik a többieknél. Viszont lóg egy tábla az üzletben, miszerint ha $30 felett költesz, majd bemutatsz egy benzinkutas számlát, akkor annyiszor 4 cent kedvezményt kapsz a végösszegből, ahány litert tankoltál (bármelyik kúton).

S még mindig nincs vége! A Foodland-ben kapott blokkon megintcsak szerepel egy 4 centes kedvezmény, amit egy másik kúthálózatnál, a Liberty-nél tudsz beváltani, csakhogy ne legyen egyszerű a dolog. S akkor talán a kör be is zárult.

A sok kicsi mostmár tényleg sokra megy! :-))

Papi

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük