Egyéb

Victor Harbor: Gránit-sziget

Talán két héttel ezelőtt egy borús hétvégén kerekedtünk fel, hogy ellátogassunk Victor Harbor-be, különösképpen azért, hogy körbejárjuk a Gránit-szigetet. Victor Harbor felkapott üdülőhely, talán a mi Balaton-parti kisvárosainkhoz hasonlíthatnám. Adelaide-től kb. 80 km-re található délre. A Gránit-szigetet egy 600 méter hoszzú móló köti össze a szárazfölddel, melyen akár gyalog – vagy ha nosztalgiázni akarunk – akkor lóvasúttal is bejuthatunk egy kis túrázásra:

Maga a lóvasút 1860-ban indult el előszőr, és azóta is gyakorlatilag éjjel-nappal üzemel. Bizony éjjel is, mert a pingvineket főleg sötétedés után és éjjel lehet megfigyelni. Ha kedvünk tartja, lehet csatlakozni az egyik éjszakai csoporthoz, melyet vezető kísér, nehogy valaki belepottyanjon a vízbe. Ezek a pingvinek természetesen nem azonosak a sarki pingvinekkel. Sokkal kisebb termetűek, odukban laknak, és az egyikben lapult is egy közülük:

További képeket itt láthattok, s kíváncsi vagyok, hogy a „krokodilos” képemen ki fogja felismerni az óriási, éppen a vízbe igyekvő szörnyeteget. Ha van elég fantáziád, és olyan szemmel nézed a képet, Te is megláthatod. Sok szerencsét!

Üdv: Papi

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük