Egyéb

Benzinárak

Tudom, hogy világszerte csökken/csökkent az üzemanyagok ára, s így van ez idelent is. Örülünk neki, mint minden egyéb árcsökkenésnek, bár az igazat megvallva más egyébről nem tudok beszámolni. Lassan, de biztosan kúszik mindennek az ára felfelé.

De térjünk vissza az üzemanyagokhoz. Lélektani határt léptünk át a napokban, melyre utoljára hét évvel ezelőtt volt példa, legalábbis a mi ausztrál időszámításunk szerint: $1 alá zuhant a benya ára!

     Caltex   Shell   BP1

Ez nagy meglepetés, mert az elmúlt egy évben inkább volt közelebb a benzinár az  $1.50-hez. Általában a Shellnél szoktunk tankolni benzint és gázolajat is és mindig felhasználjuk azt a 4 centes kedvezményt (voucher) is, amit a $30 feletti vásárlásoknál kapunk (erről már írtam korábban). Szóval, ha még azt is levonjuk az eredeti árból, akkor már igencsak barátságos összeget kell otthagynunk a kutaknál.

Emlékszem, akkor örülhettünk ilyen alacsony benzinárnak, amikor 2007-ben megérkeztünk. Igaz, hogy csak néhány napig, vagy hétig tartott ez a kánanán, de persze nem bánkódtunk miatta. Mi, akik igencsak sokat utazunk kocsival, hogy minél jobban megismerjük ezt a csodálatos országot tudjuk, hogy egy-egy hosszabb, többhetes túránk alkalmával a legnagyobb tétel a kiadási oldalon mindig az üzemanyagköltség. Ahhoz képest az étel, ital, kemping, nemzeti park belépők együttes összege is „kismiska”. 🙂

Annyi még hozzátartozik a történethez, hogy idelent azért alapból is olcsóbb az üzemanyag, mint otthon.

Papi

 

 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük