Egyéb

Hogy is van ez?

A Húsvét előtti csütörtökön éppen Ausztrália vörös szívétől, az Ulurutól jöttünk hazafelé. Nálunk voltak még az ott vásárolt képeslapok, mert valahogy nem volt alkalmunk feladni őket a helyszínen. Gondoltuk majd útközben megejtjük a dolgot. Tudtuk, hogy egy kicsit késésben lesznek mint Húsvéti üdvözlés, de gondoltuk még beleférnek abba a bizonyos +- 8 napba.

Meg is álltunk egy kisváros postájánál, hogy útjukra indítsuk őket. Igen ám, de volt egy kis bökkenő. Hét darab képeslapra olyan bélyegeket ragasztottunk, amiket régebben, hónapokkal ezelőtt vásároltunk. Azóta viszont kissé megemelkedtek a költségek, így szükségünk volt még néhány 20 centes nyalnivalóra, hogy biztosak legyünk abban, rendben meg is érkeznek.

Tíz perccel zárás előtt fékeztünk a posta előtt, s Katám gyorsan berohant, hogy még legyen valaki, aki foglalkozik a problémánkkal. Mondtam neki, hogy megyek utána, csak beállok rendesen a parkolóba. Nem tartott sokáig az egész manőver, de amikor én is odaértem a posta bejáratához, ő már jött is kefelé mosolyogva. (?) Ez gyors volt, gondoltam magamban.

Kérdem, mi van? Azt mondja, nem fogod elhinni!

Egy fiatal apuka volt a pult mögött a kisfiával, láthatóan záráshoz készülődve. Katám kérdésére, hogy „nyitva vagytok még?” jött a válasz, hogy „persze, még tíz percig!”. Erre ő gyorsan elmondta, hogy szükségünk lenne még egy pár bélyegre, hogy kipótoljuk a hiányt.

Apuka ránézett a képeslapokra, majd olyat talált mondani, hogy: „ááá, nem kell, elég az, ami rajta van.” Dehát ezeken csak $1.10 van, amikor $1.30-nak kellene lennie, erősködött Katám. Nem baj, mondta neki a pult mögött álló , így is el fognak menni. Biztos? Yep, biztos! Elvégre Húsvét van, vagy nem? Happy Easter, mondta és már ütötte is rájuk a bélyegzőt.

Katám elrebegett egy gyors köszönömöt és már fordult is kifelé.

Nos, az ilyen dolgokért (is) szeretünk itt lenni!

De mégis, akkor hogy is van ez? :-))

Papi

Ui.: ugye megkaptátok?! 🙂

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük