Egyéb

Kivándorlás 5: szállás, autóbérlés, bankszámla

Megvan a szállásunk! 🙂

A szállásfoglalást még 2006 december elején elküldtem. Visszaírtak, hogy rendben vették az igényünket, de vegyem figyelembe, hogy a szállások száma korlátozott és sokan szeretnék igénybe venni.

Nyugodjak meg, mert kiutazásunk előtt 28 nappal majd értesítenek, hogy jutott-e nekünk ilyen szállás vagy sem. Ha nem jut addig is böngésszem az általuk küldött rövid távú szállások listáját. (lakókocsi parkok, motelek, backpackers-ek, apartmanok) Ezek viszont elég drágák és nem igazán szeretnénk azt a kis kivitt tőkénket már az első 1-2 hétben elszórni, ezért kicsit izgultunk, hogy jusson szállás.

Szinte percre pontosan 28 nappal (ahogy azt még december elején írták) az indulás előtt e-mailt kaptunk tőlük. (OAA Service) Megírták, hogy rendben a szállásfoglalásunk, van hely és az indulás előtt 7-10 nappal erősítsük meg, hogy biztos megyünk-e és akkor elküldik a pontos címet.
Pipa! (szállás megvan)

Ennek örömére autót béreltünk!

Az autóbérlés Papi nevén fut, mert hát ez amolyan „férfi dolog”.
Az Adelaide-i reptéren 2007. január 31-én reggel 8:00-kor fog várni ránk a 7 napra kibérelt Toyota Corolla Sedan. Hét napunk van arra hogy megtaláljuk a saját autónkat. (ami jelenleg „Flakon” azaz Ford Falcon személyében lebeg a szemünk előtt, de ha a kereskedésben meglátunk valamit ami „szerelem lesz első látásra” akkor nem biztos, hogy „Flakon”)
Pipa! (autó megvan)

Megnyitottuk a bankszámlát is!

Egyelőre a Westpac-nál nyitottunk számlát. (majd kint kiderül, hogy maradunk-e ennél a banknál vagy váltunk). Azért választottuk ezt a bankot, mert a honlapjuk sokkal kezelhetőbb volt mint az ANZ-é. Egy kedves ismerősünk (akiket neten keresztül ismertünk meg és már mi fogjuk őket március elején várni Adelaide-ben) segített nekünk kitölteni a bank formanyomtatványát.

Azóta a bank már vissza is írt, hogy vették a bankszámla-nyitási kérésünket és 4 munkanapba telik míg megnyitják. Utána küldik a számlánk adatait, amivel tudunk a számlára pénzt utalni, de kivenni addig nem tudunk, amíg személyesen egy Westpac banknál nem aktiváljuk a számlánkat. Erre azért volt szükség, mert mi már az első héten meg szeretnénk venni a saját autónkat, és nem akartunk kitömött zsebekkel repülőre szállni. Na meg úgy tudom, hogy egy bizonyos összeg felett be kell jelenteni hogy mennyi pénz van nálad.
Pipa! (bankszámla megvan)

Ki vár minket?

Még korábban (kivándorlás-1-es bejegyzésemben) írtam, hogy senki. Viszont van arra lehetőség, hogy attól a „társaságtól”, akik a fent említett 3 hónapos szállást adják a „friss” bevándorlóknak biztosítanak a reptérre „Meet and Greet Service”-t. Azaz egy önkéntes kocsival kijön elénk és elvisz a szállásra.

Sokat gondolkodtunk a dolgon. Kérjük, ne kérjük, mi legyen…

Először úgy döntöttünk, hogy nem kérjük. Nem vagyunk mi elveszett gyerekek. Autónk lesz. Térképünk van. Térképet tudjuk használni. Kora reggel érkezünk, lesz egy teljes napunk sötétedésig, hogy eltaláljunk a szállásra. Illetve nem akartunk kapkodást, rohanást és nem tudtuk, hogy ennek az önkéntesnek éppen milyen napja lesz. Meg is írtam az OAA szervezetnek, hogy erre nem tartunk igényt. Időközben beszélgettünk Szilviékkel (fentebb írtam, hogy márciusban már mi várjuk önkéntesen őket a reptéren) és ők mondták, hogy sose lehet tudni, hogy mi sül ki a dolgból. Lehet, hogy olyan valaki jön ki, aki épp földmérő és tud segíteni munkakapcsolatban, vagy bármi másban.

Ezek után újra összeült a 2 fős családi tanács és napirendre tűztük, hogy kell vagy nem…
A végén hajlottunk a kell felé, de a végső lökést az OAA szervezet adta meg, aki miután írt nekünk, hogy megkaptuk a szállást, figyelmeztetett minket, hogy mi ugyan elzárkóztunk a „Meet and Greet Service”-től, de ő ajánlja hogy vegyük igénybe. Visszaírtam, hogy átgondoltuk és szeretnénk igénybe venni az önkéntesüket.
Pipa! (várni fog valaki a reptéren, aki a következő táblát fogja a kezében szorongatni: „Welcome Garami”) 🙂

Kata

folyt. köv.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük