Egyéb

Lángosozás a királynőnk születésnapján

Múlt hétvégén hosszú hétvégénk volt. Pontosabban a hétfő volt munkaszüneti nap az angol királynő születésnapja miatt. Ami nem is igaz, mert eredetileg április 21-én született, de valamiféle hagyomány miatt itt Ausztráliában (és Új-Zélandon is) mindig júniusban tartjuk, kivéve Nyugat-Ausztráliát, ahol szeptember végén ünneplik. Tiszta őrület, ezen igazodjon ki valaki, hogy akkor most mikor is született…???

A lényeg: hétfőn nem kellett dolgozni menni. 🙂 Szerintem a királyi család összes tagjának meg kellene ünnepelni a születésnapját…

Zsuzsi már régóta emlegette, hogy össze kéne jönni egy lángospartira. Folyton halogattuk a meleg miatt, aztán meg mi utaztunk haza egy hónapra, de mostmár újra itt vagyunk és nyélbe is ütöttük a dolgot.

Zsuzsi egy kiló lisztből bedagasztotta a tésztát. Volt ott minden, ami egy jó lángosozáshoz kell: fokhagyma, tejföl, sajt. Katiék is átjöttek és Boti alig tudta kivárni, hogy az első lángos kisüljön. Minden nagyon jól volt megszervezve: a lángosok kint sültek az udvaron a vokban, így nem árasztotta el olajszag a lakást (okos). Mennyei finom volt, olyan, amilyet Garcsi mama sütött!

Reméljük lesz folytatása … Igaz Zsuzsi?

Kata

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük