Egyéb

Megfejtések

Elérkezett az ideje, hogy megadjuk a megfejtéseket a két feladott rejtvényre, illetve további képek is elérhetők ezen a helyen.

Woakvine Cutting. Ez a neve annak a hasadéknak, ami az 1-es számú rejtvény volt. Nem természeti képződmény, hanem emberkéz alkotta. Az 1950-es évek közepén nagy áradások voltak a környéken, és az egyik farmer 420 hektárnyi földje sokáig víz alatt is maradt. Az illető megunván a helyzetet gondolt egy nagyot és másodmagával munkához látott.

Egy Caterpillar lánctalpassal és a mögé kötött földgyaluval elkezdték átvágni a víz útjában álló dombot. A munkát 1957-ben kezdték s három év múlva el is készült ez a nagyon látványos és számukra életbevágó alkotás, mely a közeli George tóba vezette el a fölösleges vizet.

Néhány adat: a csatorna 1 km hosszú, átlagosan 30 méter mély, s 276 ezer köbméter földet termeltek ki és terítettek szét a környéken.

A 2-es számú rejtvény, mely az Engelbrecht sinkhole-ban található, akár egy szagos rejtvény is lehetne, szerencsére ma már szagtalan a „dolog”. Mert bizony, amit ott láttunk, az egy egykori udvari gravitációs illemhely volt, s az elszíneződés a falon… nos, ki lehet találni mi az.

Kata, Papi

ui.: Fedora Janiék pakolhatnak! 🙂

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük