Egyéb

Új hely után kell néznünk

Minden évben legalább egyszer, de néha kétszer is leugrunk a Murray folyóra szalonnázni. Egyenlőre ez az egyetlen olyan hely, ahol tábortüzet tudunk gyújtani. Általában tavasz elején és ősz vége felé szoktunk lemenni. Régebben ez a hely volt a horgászhelyünk is, rengeteg pontyot fogtunk. Akkor még sokkal alacsonyabb volt a folyó vízszintje. A stég is száraz lábakon állt és a stég végétől két óriás lépésre volt a víz. Mára már feltöltődött vízzel és csurig van, épp csak túl nem csordul. Azóta viszont nem fogunk halat. Biztos felhigult… a sok víz között elvész a hal… :))

Szeptember 25-ével véget ért a túlórás időszak (azóta ez újra indult és újból járunk a „bányába”), a tavasz is már javában tartott, a barátainkat is elhanyagoltuk a meló miatt. Kapóra jött a jó idő és a kemény maggal leugrottunk egyet szalonnázni. Egy másik apropója is volt a lemenetelnek. Januárban egy új család érkezett és szerettük volna megmutatni nekik ezt a folyóparti helyet, ami narancs és citrom ligeteken keresztül érhető el. Nekünk a mai napig lenyűgöző látvány a naracs és citrom fa. Hisz ilyet otthon sosem láttunk.

Jó kis pofára esés volt mikor leértünk. Az önkormányzat elpucolta az összes tűzrakó helyet, amiket eddig használtunk. Ez ciki, mert mindenki nyársra készült, nem szendvicsre. Mi lesz a sok kajával tűz nélkül?! Körbesétáltuk a parkot és a parkolót, tiltó táblákat keresve. Nem találtunk egyet sem. Tanácstalanok voltunk. Bekopogtam a fenti utcában egy házba, ami pont a parkra néz és megkérdeztem helyiGizit, hogy tud-e erről valamit… szabad-e tüzet rakni. Mondta, hogy az önkormányzat járt itt. Elpucolták és fogalma sincs hogy van-e tűzrakási tilalom és nem érti, mert ők is le szoktak járni oda tüzeskedni.

Tiltótábla nincs. Nálunk viszont volt ásó és víz. Úgy döntöttünk, hogy kialakítjuk a saját tűzrakó helyünket és ha valaki odatéved, megmodjuk hogy nem tudtuk, és lelocsoljuk a tüzet.

Vilmos a friss család legkisebbike neki is állt, hogy kiássa a tűz helyét. Nagyon profi kis tábortüzünk lett. Forgott ott minden a nyárson: szalonna, kolbász, virsli, hagyma. A bátrabbak még kenguru husit is sütöttek. A sok sósat lefojtottuk édes sütikkel, palacsintával és utána csak jobbra-balra dülöngéltünk a plédeken. Az erős szél miatt most elmaradt a kártyázás, pakolós kisDani miatt meg a kukacozás, de majd bepótoljuk, ha kisDani nagyobb lesz és be tud szállni a társasozásba.

Sajnos mivel itt már halat nem fogunk, tüzet nem rakhatunk nem érdemes ide elautózni (100 km). Marad Milang, ahol mindig van ponty, viszont tilos tüzet rakni. De vannak BBQ helyek és szép füves park, ahol lehet piknikezni. Úgyhogy legközelebb oda ugrunk le csapatostul. Papi megígérte Vilmosnak, hogy megtanítja horgászni. A tó a legalkalmassabb hely erre, mert onnan még soha nem jöttünk haza üres kézzel és ugye az elején a sikerélmény sokat számít… 😀

Miután hazaértünk nem hagyott nyugodni ez a rombolás. Kinyomoztam, hogy Mypolonga melyik önkormányzathoz tartozik. Ott kiderítettem, hogy ki az illetékes és írtam neki egy enyhén nyálas emailt.

„Kedves XY, azért írok, hogy elmondjam mennyire szeretjük ezt a Woodlane parkot. Nagyszerű kikapcsolódási hely. Pár nappal ezelőtt lementünk oda, hogy tábortüzet gyújtsunk. Amikor megérkeztünk szomorúan tapasztaltuk, hogy a tűzrakó helyeket megszüntették. Mi és néhány másik család rendszeresen járunk le oda évente kétszer az elmúlt 7-8 évben. Meg szeretném kérdezni, hogy tervezi-e az önkormányzat a tűzrakó helyek visszahelyezését? Illetve mostantól illegális-e ott tüzet rakni? szokásos levél végi elköszönés…”

Kapaszkodjatok meg. Miután elküldtem, rá HÁROM PERCRE (!) jött is a válasz. Ráadásul péntek délután 16:31-kor küldtem el. Álmomban sem mertem volna gondolni, hogy egy önkormányzatnál délután fél 5-kor még dolgozik valaki (ismerve az itteni munkamorált). De ezek szerint igen. :o)

Íme, itt van az önkormányzatosGizi rövid, ámbár annál lényegretörőbb válasza: „Nagyon sajnálom, de mi nem engedjük meg a tűzrakást a parkunkban.”

Punktum. Ennyi. A téma rövidre van zárva! De ha eddig lehetett, akkor mostantól miért nem? Hol van a figyelmeztető tábla?! Nem mi voltunk az egyedüliek, akik oda jártak. Honnan tudják meg az emberek? Nem mindenki gondolatolvasó… De már nem volt kedvem visszaírni neki, hogy fejtse ki bővebben/magyarázza meg.

Ég veled Mypolonga!

Papi, Boti, Laci, Lili, Zsuzsi
Papi, Boti, Laci, Lili, Zsuzsi
Boti, mikRobi, Kati, Ildikó, Vilmos
Boti, mikRobi, Kati, Ildikó, Vilmos
Tamás és Papi
Tamás és Papi
Anya, most már kimehetek a Napra? Ennyi kalap elég lesz? - kisDani
Anya, most már kimehetek a Napra? Ennyi kalap elég lesz? – kisDani

Kata

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük