Egyéb

Építkezünk

Igen. Belevágtunk.

Ez volt az a dolog amivel kapcsolatban vaciláltunk, hogy publikussá tegyük-e, vagy sem.

Minden a koviddal kezdődött. Pontosabban picit korábbról indult. Onnan, hogy a bankok már majdnem negatív kamatot adnak arra a kis tőkére, amit eddig meg tudtunk spórolni. Valamibe be kellett fektetni, hogy ne vesszen tovább az értéke, vagyis minket is bedarált a rendszer, pedig küzdöttünk ellene derekasan.

Oldalak: 1 2

4 hozzászólás

 • Lackó

  Sok sikert és örömet az új házhoz!

  Nagyon megértem a távolság-igényt a szomszédoktól. Egy extra kérdés: a korábbi posztokból azt vettem le, hogy AU nem éppen a gyors ügyintézések és hamari munka fellegvára. Az építkezések nem szoktak megcsúszni időben?

  • katapapi

   Köszönjük!

   Hogy a fenébe ne csúsznának meg. Megcsúsznak. Nekünk a telekkel majdnem két hónapot csúsztak. A ház terveivel meg folyamatos csúszásban vannak. Az első ceruzás számítások szerint május végén tudtunk volna beköltözni. Most meg úgy állunk a sok vakaródzás miatt, hogy jó ha november végére meglesz, de lehet hogy a Jézuska hozza a házat. És még ez sem biztos.

   Amúgy meg 2020 óta van egy Joly Joker-es aduász mindenki kezében. Ez nem más mint a kovid. Ezt bedobják, széttárják a karjukat és senki nem tud semmit csinálni. Kötbér ebből kifolyólag nincs.

   Van még egy késleltető faktor, az építőanyag hiány. Rengetegen vágtak bele az építkezésbe és elfogyott a fa anyag. Szerencsére ez minket nem érint, mert fémszerekezetes lesz a ház, de biztos lesz olyan termék amire várnia kell az építtetőnek. Ja és még az is bejátszik, hogy a sok építkezés miatt munkaerőhiány van. Nincsenek kőművesek. Viszont mivel nincs faanyag, ezért az ácsok most munkanálküliek. Megoldás. Átképezik az ácsokat kőművesekre. Ezt viccesen jegyezte meg az építtetőnk, hogy majd az ács fogja felhúzni a falunkat. Nem volt természetes a mosolyunk.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük