Egyéb

Kajakozni voltunk

Múlt hét szombaton Katám cége kajakozást szervezett. Ez amolyan össznépi céges esemény volt, de aki akarta hozhatta a párját vagy a barátait is. Igaz, hogy gyerekkoromban volt valamicske közöm eme vízisporthoz, mostmár azonban csak messziről ugatom a vízen siklásnak ezt a tudományát, ő meg csak most először merészkedett a hullámok közé evezővel a kezében. Nem baj -gondoltuk- mi azért csak belevágunk. Nem bántuk meg.

A helyszín a Port Adelade-i Garden Island és környéke volt. A piros vonal az útvonalunkat mutatja, ami oda-vissza hat kilométert tett ki. A színes pöttyök a hajóroncsokat jelzik:

A hely nemcsak arról híres, hogy jónéhány hajóroncs vár felfedezésre, hanem arról is, hogy a delfinek rendszeres látogatói ennek a sekély, csendes víznek. Kétszer nekünk is volt alkalmunk látni őket, amint éppen az ebédre valót hajkurászták. Nem zavartatták magukat, igaz mi sem háborgattuk őket. Csendesen figyeltük, amint nagyokat prüszkölve próbálják elkapni a fürge és rémült kishalakat.

A „Dorothy” roncsa

Néhány hajóroncs a víz közepén van, ezek megfeneklettek hajdanán s nem tudták őket elvontatni. Mások a partközelben fejezték be pályafutásukat. Őket egyszerűen ide hozták meghalni, szomorú és egyben izgalmas látványt nyújtva az erre lapátolóknak.

Képek itt.

Papi

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük