Egyéb

Kellene egy jégkaparó! :-)

Bizony elkelne egy jégkaparó, mert itt már igencsak benne vagyunk a télben. Nem értem. Úgy volt, hogy egy finom meleg, kellemes helyre jövünk, erre tessék:

Ma reggel, mikor 6:40-kor elindultam a munkába, csak indultam volna, mert Morgó szélvédője jégtáblává változott. Mivel a munkatársam várt rám és nem akartam elkésni, Papit hívtam segítségül: szüntetné meg ezt a megfelelő kilátást akadályozó jégréteget, de izibe!

Igen ám, de mivel? Jégkaparónk nem volt, miért is lett volna, erre nem voltunk felkészülve. Mondom erre gyorsan, mert már indultam volna, hogy hozok le egy kancsó forró vizet, s azzal nyakon öntjük szegény Morgót. Papi rám néz, s egyből láttam, hogy ez egy rossz ötlet volt. Ráönteni a forró vizet a jeges szélvédőre, talán nem kéne. Ezért aztán jobb eszköz nem lévén, az ablaktisztítónk gumi részével úgy ahogy sikerült annyira letisztítani az üveget, hogy el tudjak indulni, a többit a fűtésrendszer elintézte.

Nem volt komoly fagy, csak talajmenti, a hírek szerint -4 volt a hőmérséklet a mért leghidegebb helyen. De akkor is! A legtöbb ház ablakain, így a miénken is csak szimpla üveg van, ami semmit sem ér hőszigetelés szempontjából. Hideg is van reggelente a lakásban! Szerencsére a légkondink fűteni is tud, erre nem is olyan régen jöttünk rá, és ezt a kevés légköbmétert igen gyorsan át tudja melegíteni. Napközben 15 és 20 fok között van a hőmérséklet, az már eléggé kellemes így télen.

Sajnos van már áldozata is az éjszakai hidegnek. Egy hajléktalan hűlt ki az utcán az éjszaka annyira, hogy bár még magánál volt mikor rátaláltak, de már nem tudtak rajta segíteni a kórházban sem. Ledöbbentünk a hír hallatán, mert eszünkbe sem jutott volna, hogy itt is előfordul az ilyesmi. Lehet, hogy ezt is a klímaváltozás számlájára írhatjuk?

Kata

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük