Egyéb

„Legyeskedés” Katám körül

Nem véletlen a címben szereplő idézőjel használata, nem kell semmi rosszra gondolni. Ha megnézed a képet, tudni fogod, hogy miről is van szó:

Ha nem lenne felismerhető, akkor elmondom, hogy Katám látható a képen, munka közben. S az, hogy ennyi légy van körülötte és rajta, sajnos nem egyedi eset, ez itt teljesen megszokott dolog. Természetesen bent a városban azért nem ilyen vészes a helyzet, ő éppen valahol a pusztában (outback) méri, amit mérnie kell. Ott viszont erre kell felkészülni.

Rengeteg a légy, különösen nagy melegben, amik egészen pimasz módon próbálnak valami nedvességet találni. Szem, fül, orr és száj ilyenkor fokozott védelemben részesül. Az elengedhetetlen kalap és napszemüveg mellett a legyeket távol tartó háló sem hiányozhat, különben ezek a fránya dögök az őrületbe kergetnék az óvatlan idegent.

Természetesen a sárga mellény is kötelező viselet. Joggal kérdezed, minek a mellény, ha arra még a madár sem jár?

Nos, ha a madár nem is, az „országúti vonatok” (road train) azért sokszor eldübörögnek mellettük. Ezekről tudni érdemes, hogy öt-hat, esetenként még több utánfutót is hozzákapcsolnak a gépeshez, s ha ezek egyszer belendülnek, akkor bizony kell vagy 500 méter mire meg tudnak állni. Íme két szépség közülük:

S ha kíváncsi vagy egy road train-es világrekord kulisszatitkaira, nézz be hozzánk holnap is!

Addig is minden jót: Papi

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük