Egyéb

Mosodánk

Mosodába járunk. Ennek legfőbb oka, hogy még nincsen saját mosógépünk. S hogy miért? Először is azért, mert terveink szerint csak egy, másfél évet maradunk ebben az albérletben. Szeretnénk majd egy kis, kertes házba költözni ez után, s úgy gondoltuk, hogy majd akkor és oda veszünk egyet.

A másik ok, hogy meglehetősen macerás lenne itt a mosás. A nyolc lakáshoz négy mosókonyha tartozik, azaz minden kettőhöz egy-egy. Namármost, olyan szerencsétlenül vannak megoldva a csapra való csatlakozási lehetőségek, hogy csak egyet szereltek fel a két mosógéphez. Ezért aztán minden egyes mosásnál át kell szerelni a tömlőket annak megfelelően, hogy éppen ki akarja használni. Aztán mivel gázkészülék melegíti a vizet, azt is mindig be kell indítani meg lezárni. Nem egyszerű.

Így aztán a mosoda mellett döntöttünk:

Közel van, nem drága, s szárítógépek is vannak ha gyorsan kell valamit megszárítani. Mivel innnen a part csak két percre van gyalog, amíg a masina dolgozik, mindig lesétálunk gyűjtögetni. Mármint kagylót, csigát és egyéb kincseket, amiket kivet a víz. Egyetlen szabály van erre: sérült, törött kagyló, csiga nem kerülhet a lakásba. 🙂 Van belölük dögivel, lehet válogatni.

A mosoda mindennap reggel 6-tól este 10-ig nyitva van, s bár sokan használják, még nem kellett várnunk egyszer sem gépre. Nyilván nem annyira kényelmes így tisztán tartani a ruhákat mintha mindezt otthon tennénk, de nem vészes a dolog.

Kata

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük