Egyéb

Ismét kisebb lett a világ

Korábban már írtunk róla, hogy a szomszédunk egy fiatal srác, aki itt tölti egyetemi tanulmányait és aki Új-Zéland szülötte.

Egyik nap irodai munkára voltam beosztva, amit nagyon nem szeretek. Amint állok a buszmegállóban, megérkezik mellém Michael, ő szintén arra a buszra szállt fel, amire én. A korai időpontnak köszönhetően fél óra alatt bent voltunk a városban, ezalatt jól elbeszélgettünk a szokásos dolgokról: család, iskola, időjárás stb.

Mikor leszálltunk a buszról, ugyanabba az irányba kezdtünk gyalogolni, mert mint ahogy elmondta, éppen most kezdte el egyéves gyakorlatát letölteni az egyik belvárosi cégnél, ami a Flinders úton van.

Jé, mondom, de érdekes, az én cégem is abban az utcában van! Mi több, az is kiderült, hogy még a házszám is stimmelt, azaz ugyanabban az épületben dolgozunk mindketten. Sőt, egyazon emeleten és folyosón, ráadásul a két cég szoros munkakapcsolatban is áll egymással. A világ ismét kisebb lett számomra!

Kevés ország van messzebb Magyarországtól, mint Új-Zéland, de mégis keresztezhetjük egymás útját egy harmadik országban. Most újból lehetne latolgatni az esélyeket, hogy mekkora is a valószínűsége egy ilyen találkozásnak, de én inkább nem megyek bele. Inkább megelégszem azzal, hogy ha már így rendezte a sors, megpróbáljuk ápolni ezt a kapcsolatot, hiszen a felderítésre váró helyeket tartalmazó listánkon Kiwiország is szerepel. 🙂

Sosem lehet tudni! Bár, az otthoni Lamborghini-Porche ügy szálai sajnos oda is elvezetnek, s ez nem javítja esélyeinket egy baráti meghívásra.

Tudom, csak rajtunk múlik a dolog, de akkor is. Egy ilyen eset bizonyára nem könnyíti meg a helyzetünket. Mi azért bízunk a legjobbakban.

Kata

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük